Yhteisvastuutempaus - Kiipeä Martinkirkon torniin katsomaan kelloja ja jää brunssille

la 14.4. kello 11.00 - kello 15.00

Yhteisvastuutempaus - Kiipeä Martinkirkon torniin katsomaan kelloja ja jää brunssille Martinkirkko

Torniin pääsy on osa Martiseurakunnan Yhteisvastuukeräystapahtumaa jonka yhteydessä tarjoillaan myös yhtesvastuubrunssia Martin seurakuntatalolla lauantaina 14.4. klo 11 – 15.

Martinkirkon kellotorni ei ole juurikaan ollut yleisölle avoin ja moni ei ole siellä päässyt käymään. Nyt seurakunta kuitenkin tempaisee yhteisvastuun hyväksi ja tarjoaa yleisölle rajoitetusti pääsyn 64 metriä korkeaan Martinmäen maamerkkiin.

 

Kellot sijaitsevat tornin huipulla. Opastetulla käynnillä pääsee kurkistamaan korkeista torni-ikkunoista pilkahduksia maisemasta eri puolille Martinmäkeä. Ylös kiivetään 10 hengen ryhmissä puolen tunnin välein. Ensimmäinen ryhmä lähtee klo 11 ja torniin pääsee klo 15 asti. Rajoitettu määrä pääsylippuja (80 kpl) lippuihin merkittyine lähtöaikoineen myydään paikan päällä ostojärjestyksessä.

 

Tornissa käynnin jälkeen tai vuoroaan odotellessa voi piipahtaa maittavalle nuorten vapaaehtoisten valmistamalle brunssille viereiseen Martin seurakuntataloon. Brunssia tarjoillaan klo 11 alkaen niin kauan kun ruokaa riittää. Kaikki lipputulot menevät kokonaisuudessaan Yhteisvastuukeräykselle.

 

HUOM! Torniin johtavat metalliset avoportaat, jotka eivät sovellu korkean paikan pelkoisille tai fyysisistä rajoitteista kärsiville. Torniin kiivetään omalla vastuulla!

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi. Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.


Järjestäjä

Martinseurakunta

Katso myös

su 23.9. klo 10.00 -11.30

Martinkirkko

Sunnuntain Messu Martinkirkossa

Tervetuloa sunnuntaina Martinkirkkoon
ke 26.9. klo 9.00 -11.00

Halisten seurakuntatalo

Halisten syysaamiaiset

Tule aloittamaan päivä maittavalla aamiaisella!
ke 26.9. klo 18.00 -19.00

Martinkirkko

Arki-illan ehtoollinen keskiviikkoisin Martinkirkossa

Tervetuloa kirkkoon hiljentymään sanan äärelle