Raamattuluentoilta

ke 21.3. kello 18.00 - kello 19.30

Varissuon kirkko

Prof. Antti Laaton luento: Jeesus pääsiäisenä Jerusalemissa. Miksi Sakarja 9-14 oli niin tärkeä Jeesukselle? Tule oppimaan uutta Vanhasta testamentista ja keskustelemaan kiinnostavista aiheista professori Antti Laaton johdolla! Tapahtuma on osa Katariinanseurakunnan Vanha testamentti -tutuksi luentosarjaa.

Pääsiäisen aikana Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Hän täytti Sakarjan kirjan profetian Sak 9:9-10, jonka mukaan Messias saapuu Jerusalemiin aasilla ratsastaen. Sen jälkeen Jeesus meni Jerusalemin temppeliin ja puhdisti sen kauppiaista. Hän täytti Sakarjan kirjan viimeisen jakeen, jonka mukaan kauppiaita ei pyhitetyssä Jerusalemin temppelissä ole.

Sakarjan kirjan luvuissa viitataan myös siihen, kuinka Jumalan valitsema messias hylätään, kuinka Jumalan läheinen mies lävistetään, ja evankeliumeissa kerrotaan, että Jeesus puhui kuolemastaan opetuslapsilleen kun hän oli matkalla Jerusalemiin.

Perehdymme Sakarjan kirjan lukujen 9-14 avulla pääsiäissanoman ja kristinuskon salaisuuteen. Opimme jotain uutta siitä, millä tavalla kristinuskon ydinsanoma on nähtävillä luvuissa Sak 9-14.

Tilaisuus on maksuton.


Järjestäjä

Katariinanseurakunta