CANTIO SACRA: Kamarikuoro Comesin konsertti

la 10.3. kello 18.00

CANTIO SACRA: Kamarikuoro Comesin konsertti Pyhän Katariinan kirkko

Jyväskylän seudulta vieraileva kamarikuoro Comes esiintyy johtajanaan Jouni Vaaja. Tenorisolistina laulaa Katariinanseurakunnan kanttori, DL Markku Lautjärvi. Konserttiohjelmistossa on musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Punaisena lankana on Apostolinen uskontunnustus, jonka eri kohtiin lauluvalinnat liittyvät ja niitä kommentoivat. Lähes koko ohjelma on kuoron omia sovituksia ja mukana on myös kuoronjohtajan kolmen laulun sarja Vanhan Testamentin teksteihin. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Comes on kuoronjohtaja Jouni Vaajan vuonna 2001 perustama kamarikuoro, jonka riveissä on kokeneita laulajia Jyväskylän seudulta.
 
Kuoro on tehnyt valtaisan määrän a cappella-konsertteja, joissa on pääsääntöisesti esitetty omaa ohjelmistoa eli kuoronjohtajan sovituksia ja sävellyksiä, sekä suuria vokaaliteoksia ammattiorkestereiden kanssa. Turun Katariinanseurakunnassa kuoro on vieraillut viimeksi vuonna 2011 Bachin Johannes-passion merkeissä. Ulkomaan konserttimatkoja kuoro on tehnyt Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan.
 
Tämäniltainen konsertti on osa Pyhän Katariinan kirkon Cantio sacra -konserttisarjaa ja se sisältää musiikkia 1500-luvulta nykypäivään, myös virsikirjan lisävihkosta on mukana uusia sovituksia. Punaisena lankana on Apostolinen uskontunnustus, jonka eri kohtiin lauluvalinnat liittyvät ja niitä kommentoivat. Lähes koko ohjelma on kuoron omia sovituksia ja mukana on myös kuoronjohtajan kolmen laulun sarja Vanhan Testamentin teksteihin.  
 
Konsertin tenorisolistina laulaa Turun Katariinanseurakunnan kanttori, DL Markku Lautjärvi. Comes ja Lautjärvi uusivat konsertin seuraavana päivänä Lempäälän keskiaikaisessa kirkossa.
 
Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 5 euroa.
 


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

Katso myös

ti 22.5. klo 19.00 -20.30

Maarian kirkko

"Kuutamoyönä" -Chorus Iucunduksen kevätkonsertti

Puolalanmäen musiikkilukion kevätkonsertti Maarian kirkossa 22.5 klo 19.
pe 25.5. klo 17.00 -19.00

Pyhän Katariinan kirkko

Hiljaisen rukouslaulun harjoitusryhmä

Varhaiskeskiaikaisia kirkkolauluja harmonisesti laulettuna, harjoitusryhmä. Ilmoittaudu kristiina.annala@gmail.com 0500-498 165, jos tulet ensimmäistä kertaa.
pe 1.6.2018 klo 17.00 - pe 8.6.2018 klo 19.00

Pyhän Katariinan kirkko

Hiljaisen rukouslaulun harjoitusryhmä

Varhaiskeskiaikaisia kirkkolauluja harmonisesti laulettuna, harjoitusryhmä. Ilmoittaudu kristiina.annala@gmail.com 0500-498 165, jos tulet ensimmäistä kertaa.