Raamattuluento

ke 21.2. kello 18.00 - kello 19.30

Varissuon kirkko

Prof. Antti Laaton luento: Isämme Abraham – historiallisessa ja teologisessa valinkauhassa. Tule oppimaan uutta Vanhasta testamentista ja keskustelemaan kiinnostavista aiheista professori Antti Laaton johdolla! Tapahtuma on osa Katariinanseurakunnan Vanha testamentti -tutuksi luentosarjaa.

Abraham historiallisena henkilönä jää monella tavalla hämärän peittoon. Emme tiedä tarkkaa vuosisataa, milloin hän eli. Voimme silti oppia jotakin siitä, millaisessa maailmassa hän eli ja millainen oli hänen uskonsa Jumalaan.

Saamme paljon selkeämmän kuvan Abrahamista meidän uskomme isänä. Perehdymme varhaisen juutalaisuuden ja Uuden testamentin tekstien avulla ymmärtämään, miksi Abrahamista tuli kaikkien uskovien esikuva. Tänä päivänä maailmassa on kolme uskontoa, juutalaisuus, kristinusko ja islam, joissa jokaisessa Abrahamia pidetään uskovan esikuvana.

Eli nykysuomeksi vielä: yksi mies lähes neljän tuhannen vuoden takaa ja yli kaksi miljardia ihmistä pitää häntä isänään!

Tilaisuus on maksuton.


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

Katso myös

su 23.9. klo 10.00 -11.20

Turun tuomiokirkko

Messu

Ehtoollisjumalanpalvelus Tuomiokirkossa, aiheena Vastuu luomakunnasta. Tule mukaan yhteiseen juhlaan iloitsemaan, kiittämään, hiljentymään ja saamaan voimaa elämääsi!
ma 24.9. klo 12.00 -13.30

Petkeltie 5, kerhohuone

Ramattupiiri

Tervetuloa raamattupiiriin joka toinen maanantai (parittomat viikot) Petkeltie 5:n kerhohuoneelle.
ma 24.9. klo 14.00 -15.30

Martin seurakuntatalo

Kylväjäpiiri

Martin seurakuntatalo, Temppelinkatu 1, Ompeluseurasali yläkerrassa. Raamatun tutkimista, rukousta, virsiä, hengellisiä lauluja, lähetystietoutta ja keskinäistä yhteyttä. Raamattupiiri: Rikas mies (Luukas 12:13-21)