Raamattuluento

ke 21.2. kello 18.00 - kello 19.30

Varissuon kirkko

Prof. Antti Laaton luento: Isämme Abraham – historiallisessa ja teologisessa valinkauhassa. Tule oppimaan uutta Vanhasta testamentista ja keskustelemaan kiinnostavista aiheista professori Antti Laaton johdolla! Tapahtuma on osa Katariinanseurakunnan Vanha testamentti -tutuksi luentosarjaa.

Abraham historiallisena henkilönä jää monella tavalla hämärän peittoon. Emme tiedä tarkkaa vuosisataa, milloin hän eli. Voimme silti oppia jotakin siitä, millaisessa maailmassa hän eli ja millainen oli hänen uskonsa Jumalaan.

Saamme paljon selkeämmän kuvan Abrahamista meidän uskomme isänä. Perehdymme varhaisen juutalaisuuden ja Uuden testamentin tekstien avulla ymmärtämään, miksi Abrahamista tuli kaikkien uskovien esikuva. Tänä päivänä maailmassa on kolme uskontoa, juutalaisuus, kristinusko ja islam, joissa jokaisessa Abrahamia pidetään uskovan esikuvana.

Eli nykysuomeksi vielä: yksi mies lähes neljän tuhannen vuoden takaa ja yli kaksi miljardia ihmistä pitää häntä isänään!

Tilaisuus on maksuton.


Järjestäjä

Katariinanseurakunta

Katso myös

ke 18.7. klo 18.00

Varissuon kirkko

Kesäraamattupiiri

Tervetuloa kesäraamattupiiriin tutustumaan tulevan sunnuntain teksteihin. Tänään Raamatun äärellä ollaan pastori Outi Toljamon johdolla.
ke 18.7. klo 18.15 -19.30

Seurakuntien toimitalo

Kesäraamis

Kesäkeskiviikkoisin luetaan ja jutellaan tulevan pyhän teksteistä.
su 22.7. klo 10.00 -11.20

Turun tuomiokirkko

Messu

Ehtollisjumalanpalvelus