Messu Martinkirkossa - 2. sunnuntai loppiaisesta

su 14.1. kello 10.00 - kello 11.15

Messu Martinkirkossa - 2. sunnuntai loppiaisesta Martinkirkko

Johanneksen evankeliumin Kaanan häitä kuvaava teksti on usein yksi loppiaisen aiheista kirkoissa

”Jeesus oli saanut kutsun häihin. Myös Jeesuksen äiti Maria ja Jeesuksen oppilaat olivat häissä. Häät pidettiin Kaanan kylässä. Juhlissa oli paljon ihmisiä. Heille tarjottiin ruokaa ja viiniä. Mutta viini loppui kesken. Jeesuksen äiti Maria kuuli sen. Hän sanoi Jeesukselle: ”Heillä ei ole viiniä.” Maria sanoi palvelijoille: ”Tehkää niin kuin Jeesus käskee.” Talossa oli tyhjiä vesiruukkuja. Jeesus sanoi palvelijoille: ”Täyttäkää astiat vedellä.” Palvelijat tottelivat. Palvelija maistoi vettä. Se oli muuttunut viiniksi.Ihme oli tapahtunut! Tämä oli ensimmäinen Jeesuksen ihmeteko. Jeesuksen oppilaat uskoivat häneen.”

Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. Tänään messun toimittaa pastori Hannu Jaatinen jota avustaa pastori Seppo Riihimäki. Musiikista vastaa kanttorit Tomi Satomaa ja Atte Tenkanen. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalolla noin klo 11.15 ja hetki lähetykselle. Tervetuloa!

(Kuvassa Paolo Veronesen maalaus Kaanan häistä vuodelta 1563)


Järjestäjä

Martinseurakunta

Ota yhteyttä

Hannu Jaatinen
kappalainen
Martinseurakunta
 

Katso myös

su 28.1. klo 10.00

Pyhän Katariinan kirkko

Messu ja lähetystilaisuus

Päivän aiheena "Ansaitsematon armo". Pentti Heinilä Kansanlähetyksestä saarnaa. Messun jälkeen kirkkokahvit ja lähetystilaisuus aiheesta "Vainotut kristityt". Tervetuloa!
su 28.1. klo 10.00

Kaarinan kirkko

su 28.1. klo 10.00 -11.20

Turun tuomiokirkko

Messu

Ehtollisjumalanpalvelus