Lasten alttaritaulut -näyttely

ma 8.1. kello 11.00 - su 21.1. kello 18.00

Lasten alttaritaulut -näyttely Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkon Agricola-kappelissa avautuu su 7.1. klo 15 näyttely, jossa ovat esillä lasten alttarikaapin viisi alttaritaulua. Näyttely on avoinna paitsi su 7.1. klo 15-18, kahden viikon ajan, 8.-21.1.2018 klo 11-18 (ja la ja su klo 9 alkaen). Kuvataiteilija Mari Metsämäen teosten aiheina ovat Joulu, Pääsiäinen, Meri, Luominen ja Jumalan syli. Teokset ovat reliefimäisiä tekstiilejä ja niillä saa leikkiä. Jos tulet ryhmän kanssa katsomaan näyttelyn, otathan etukäteen yhteyttä Tuomiokirkon infoon, p. 040 3417 100. Huomioi myös kirkon muut tilaisuudet, kuten jumalanpalvelukset. Tervetuloa!

Taskutaulut kuvamuotona syntyivät 17 vuotta sitten lasten ja lapsuuden innoittamina.

Esillä on Uskonto-kuvasarjan kehitysvaiheita kymmenen vuoden ajalta, puulle maalattuja ja jyrsittyjä maalauksia sekä luonnoksia.  Tervetuloa näyttelyyn leikkimään ja rentoutumaan!  Kertomaan  muistoja omasta uskontokasvatuksesta ja tietysti arvioimaan miten alttaritaulut ovat onnistuneet.  Taiteilija on paikalla näyttelyssä mahdollisuuksien mukaan.

Mari Metsämäki on syntynyt Turussa vuonna 1971. Hän on tehnyt taidetta eri käsityötekniikoilla, maalannut, piirtänyt, veistänyt, valokuvannut, ommellut ja tehnyt performansseja jo lähes 30 vuotta. Vuonna 2012 Metsämäki valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingistä. Häntä on luonnehdittu yhdeksi omaperäisimmistä kuvataiteilijoistamme. Teosten valmistamista on tukenut Pyhän Henrikin ekumeeninen säätiö.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta

lastenohjaaja, vs. perhetyön sihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Kasvatusasiankeskus