Bach 333 avaa Martinkirkon musiikkivuoden

ke 3.1. kello 19.00 - kello 20.00

Bach 333 avaa Martinkirkon musiikkivuoden Martinkirkko

Johan Sebastian Bachin (1685 - 1750 ) syntymästä tulee nyt kuluneeksi tasan 333 vuotta.

- Tämä ”kolme kertaa kolminaisuus” onkin varsin sopiva juhlavuoden teema hartaasta uskonnollisuudestaan sekä luku- ja numerosymboliikastaan tunnetulle säveltäjälle, sanoo Martinkirkon kanttori Tomi Satomaa.

Bach -juhlavuosi käynnistyy heti vuoden alkajaisiksi komeasti Turun Martinkirkossa urkutaiteilija Tomi Satomaan kaikille avoimella ilmaiskonsertilla 3.1.2018 klo 19.

Tomi Satomaa soittaa vuoden 2018 aikana Bach 333 -konsertteja muun muassa Tallinnan Bachfest -juhlilla tammikuun alussa ja Helsingin Urkupäivillä maaliskuussa. Turkulaiset saavat nyt siis musiikillisia maistiaisia hyvinkin etuajassa ja etuoikeutettuina.

Satomaata pidetään yhtenä ikäpolvensa merkittävimmistä ja monipuolisimmista urkureista ja kirkkomuusikoista Suomessa. Hän työskentelee tällä hetkellä Martinkirkon vs. kanttorina sekä kuoronjohtajana ja urkupedagogina.

Tomi Satomaa on myös Vuonna 1964 perustetun urkutaidetta tukevan ja edistävän Organum-seuran puheenjohtaja.  Tomi Satomaa on konsertoinut monilla suomalaisilla urkufestivaaleilla ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa sekä Venäjällä.

Johann Sebastian Bach oli barokin ja samalla koko taidemusiikin historian merkittävimpiä säveltäjiä. Bach sävelsi kaikkia aikansa teostyyppejä oopperaa lukuun ottamatta. Ilmaiskonsertissa kuullaan teeman mukaisesti Bachin urkuteoksia, mutta myös tämän oppilaan Gottfried August Homiliuksen (1714 – 1785) säveltämää musiikkia. Homiliusta arvostetaan erityisesti kirkkomusiikin säveltäjänä. 

Vapaapääsy - tervetuloa!


Järjestäjä

Martinseurakunta

Ota yhteyttä

Tomi Satomaa
vs. johtava kanttori
Martinseurakunta
 

Katso myös

ke 28.2. klo 13.00 -14.00

Martin seurakuntatalo

Kanttorin kahvila laulattaa taas Martissa

Tule rohkeasti mukaan laulamaan
su 4.3. klo 18.00 -19.30

Piikkiön kirkko

"Rakkautta etsimässä" - Joel Hallikainen

Pitkän linjan muusikko ja lauluntekijä saapuu Piikkiöön konsertoimaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.
su 4.3. klo 18.00 -19.00

Martinkirkko

Yhteisvastuukonsertti

Yhteisvastuukonsertti Martinkirkossa su 4.3. klo 18. Musiikkia oboella, jousilla ja uruilla. B. Marcello, J.S. Bach, Nieland, Mendelssohn, Glinka. Ohjelma 10€ yhteisvastuukeräyksen hyväksi.