Kristuspäivä

la 2.12. kello 12.00 - kello 20.30

Kristuspäivä

Gatorade Center/Turkuhalli, Artukaistentie 8, 20210 Turku

Ilmoittautuminen on päättynyt

Koe kristittyjen yhteinen Kristuspäivä yhdessä 10 000 muun kanssa ja tule rukoilemaan Suomen puolesta

Kristuspäivä on yksi tärkeimmistä Suomi100 -juhlavuoden kristillisistä päätapahtumista, johon odotetaan 10 000 osallistujaa jokaisesta Suomen kunnasta ja kaikista kristillisistä kirkkokunnista ja kristillisistä järjestöistä. Eri puolilta Suomea tähän suurtapahtumaan on tulossa linja-autokuljetuksia jo lähes sadalta paikkakunnalta.

Keskipäivästä iltayhdeksään kestävä Kristuspäivä (Tilaisuudet klo 12, 15, ja 18) huipentuu klo 15 alkavaan pääjuhlaan, jolloin Turkuhallin areenalle kannetaan kaikkien Suomen kuntien liput ja näin suljemme koko maan ja kaikki täällä asuvat rukouksiimme. Lippuparaatissa on mukana kuntalippujen lisäksi Suomessa asuvien maahanmuuttajien kotimaiden lippuja.

Kristuspäivässä on mukana kymmenittäin eri kirkkokuntien johtajia. Luterilaisesta kirkosta on mukana kaksikin piispaa, sillä kirkkomme pääedustajan Tapio Luoman lisäksi myös Teemu Laajasalo ehtii saada piispanvihkimyksensä Kristuspäivään mennessä. Katolisen kirkon pääedustaja on aloitustilaisuudessa mukana oleva Helsingin piispa Teemu Sippo. Turkulaisille tuttu ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ion Durac edustaa kirkkokuntaansa kolmelta alkavassa lippujuhlassa. Myös hellunkirkon kirkkokunnanjohtaja Mika Yrjölä ja Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja johtaja Hannu Vuorinen edustavat kirkkokuontiaan Kristuspäivässä. Suomen pääministeri Juha Sipilä tuo tilaisuuteen valtiovallan tervehdyksen.

Kristuspäivä on myös musiikillinen elämys. Mukana oleviin artisteihin kuuluvat mm. Pekka Simojoki, lapsikuoro Jippii, Pauliina Hausteinin & Seppo Eirolan klassinen soitinryhmä. Päivän housebändinä on Sakari Heikkilä & Verkostokollektiivi, jotka ovat mukana päivän jokaisessa tapahtumassa. Iltapäivän tilaisuudessa kajahtaa ilmoille myös Suomen suurin Hoosianna. Päätämme päivän iltakuudelta alkavaan kiitos- ja ylistysjuhlaan, jossa mukana ovat mm. Aboa Gospel-kuoro Silvia Kosken johdolla, Jippu, Sakari Heikkilä & Verkostokollektiivi ja SUHE live.

Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.lippu.fi/kristuspaiva Lipunmyynti käy nyt kiivaimmillaan, joten varaa lippusi pian. Ennakkoon lipun ostamalla vältyt jonottamiselta. Peruslippu aikuinen 15€, eläk./opisk./työtön/nuori 12,50€. Lippuja voi ostaa myös kaikista Lippu.fi palvelupisteistä sekä R-kioskeilta. Lapset alle 12 v. ilmaiseksi. Edulliset ryhmäliput voit varata jo 11 henkilölle hintaan 12€/lippu. Ryhmävaraukset: ryhmat@lippu.fi. Tapahtumaan saa myös lippuja ovelta.

Laajat nettisivut kertovat Kristuspäivästä niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi: www.kristuspaiva.fi

Lisätietoja kristuspäivän verkkosivuilta


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat Kansan Raamattuseura & Hengen uudistus kirkossamme

Katso myös

pe 21.9. klo 18.00

Turun tuomiokirkko

Vesper

Iltarukoushetki Tuomiokirkossa joka arkipäivä klo 18.
ma 24.9. klo 14.00 -15.30

Martin seurakuntatalo

Kylväjäpiiri

Martin seurakuntatalo, Temppelinkatu 1, Ompeluseurasali yläkerrassa. Raamatun tutkimista, rukousta, virsiä, hengellisiä lauluja, lähetystietoutta ja keskinäistä yhteyttä. Raamattupiiri: Rikas mies (Luukas 12:13-21)
ma 24.9. klo 18.00

Turun tuomiokirkko

Vesper

Iltarukoushetki Tuomiokirkossa joka arkipäivä klo 18.