Täällä Pohjantähden alla - Petri Laaksosen konsertti

su 19.11. kello 18.00

Täällä Pohjantähden alla - Petri Laaksosen konsertti Kaarinan kirkko

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen konsertoi maamme itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä. Hän esittää suosittuja sävelmiään vuosien varrelta kosketinsoittaja Petri Hatakan ja kitaristi Jan Lindströmin säestyksellä. Laaksonen itse soittaa pianoa laulun ohella.

Petri Laaksosen laulajanura alkoi 25 vuotta sitten, kun mieskuoro Ylioppilaskunnan Laulajat tilasi nuorelta säveltäjältä lauluja serenadilevylleen. Laaksosen laulut kuultuaan kuoronjohtaja Matti Hyökki päätti pyytää säveltäjää myös laulujensa solistiksi. Niinpä kansanlaulunomainen Täällä Pohjantähden alla alkoi soida radiokanavilla siihen malliin, että nuorelle laulajalle alkoi kertyä paineita julkaista myös oma sooloalbumi.

Parin vuoden kypsyttelyn jälkeen Laaksosen haave soololevystä toteutui, kun ensilevy Täällä pohjantähden alla syksyllä 1994 ilmestyi. Säännöllinen päivätyö musiikinopettajana helsinkiläisessä peruskoulussa sai jäädä ja monenlaiset estradit sekä levytysstudiot kutsuivat tuotteliasta ja monipuolista säveltäjää ja laulajaa.


Kahden vuosikymmenen aikana Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla. Hänen tuotantonsa onkin poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuhitteihin ja joululauluista hengellisiin sävelmiin.

Merkittävä aluevaltaus Laaksoselta oli viime vuosikymmenen lopulla julkaistu kokonainen albumi uusia sävelmiä klasikkorunoilijoiden Eino Leinon, Kaarlo Sarkian, Uuno Kailaan ja Lauri Pohjanpään rakastettuihin runoihin. Maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi laulaja on ottanut nämä vanhat, kallisarvoiset tekstit uudelleen ohjelmistoon.

Täällä Pohjantähden alla - konsertti on oivallinen mahdollisuus kuunnella omia sydänääniä ja samalla juhlia Petri Laaksosen elämänmakuisten laulujen ja sielukkaan tulkinnan myötä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, jonka viralliseen ohjelmistoon taiteilijan konsertit on hyväksytty.

 

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa 10 €.

 


Järjestäjä

Kaarinan seurakunta

Kanttori
Kaarinan seurakunta
kaarinan.kanttorit@evl.fi
 
Kanttori
Kaarinan seurakunta
kaarinan.kanttorit@evl.fi
 

Katso myös

ke 18.7. klo 14.00 -14.20

Turun tuomiokirkko

Kesämusikkia katedraalissa

Viivähdä katedraalin viileiden holvien suojassa ja tule kuuntelemaan suloista kesämusiikkia. 20 minuutin ilmaisen tilaisuuden jälkeen halukkaille on vielä maksuton kirkon opastuskierros. Myös Dom Café on auki.
ti 24.7. klo 19.00

Paattisten kirkko

Kesäillan musiikkihetki Paattisilla

Tunnelmallisessa Paattisten kirkossa saksofonia soittaa Olli-Pekka Tuomisalo ja pianoa Risto-Matti Marin.
ti 24.7. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Urkumusiikkia kesäiltaan