Täällä Pohjantähden alla - Petri Laaksosen konsertti

su 19.11. kello 18.00

Täällä Pohjantähden alla - Petri Laaksosen konsertti Kaarinan kirkko

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen konsertoi maamme itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä. Hän esittää suosittuja sävelmiään vuosien varrelta kosketinsoittaja Petri Hatakan ja kitaristi Jan Lindströmin säestyksellä. Laaksonen itse soittaa pianoa laulun ohella.

Petri Laaksosen laulajanura alkoi 25 vuotta sitten, kun mieskuoro Ylioppilaskunnan Laulajat tilasi nuorelta säveltäjältä lauluja serenadilevylleen. Laaksosen laulut kuultuaan kuoronjohtaja Matti Hyökki päätti pyytää säveltäjää myös laulujensa solistiksi. Niinpä kansanlaulunomainen Täällä Pohjantähden alla alkoi soida radiokanavilla siihen malliin, että nuorelle laulajalle alkoi kertyä paineita julkaista myös oma sooloalbumi.

Parin vuoden kypsyttelyn jälkeen Laaksosen haave soololevystä toteutui, kun ensilevy Täällä pohjantähden alla syksyllä 1994 ilmestyi. Säännöllinen päivätyö musiikinopettajana helsinkiläisessä peruskoulussa sai jäädä ja monenlaiset estradit sekä levytysstudiot kutsuivat tuotteliasta ja monipuolista säveltäjää ja laulajaa.


Kahden vuosikymmenen aikana Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla. Hänen tuotantonsa onkin poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuhitteihin ja joululauluista hengellisiin sävelmiin.

Merkittävä aluevaltaus Laaksoselta oli viime vuosikymmenen lopulla julkaistu kokonainen albumi uusia sävelmiä klasikkorunoilijoiden Eino Leinon, Kaarlo Sarkian, Uuno Kailaan ja Lauri Pohjanpään rakastettuihin runoihin. Maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi laulaja on ottanut nämä vanhat, kallisarvoiset tekstit uudelleen ohjelmistoon.

Täällä Pohjantähden alla - konsertti on oivallinen mahdollisuus kuunnella omia sydänääniä ja samalla juhlia Petri Laaksosen elämänmakuisten laulujen ja sielukkaan tulkinnan myötä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, jonka viralliseen ohjelmistoon taiteilijan konsertit on hyväksytty.

 

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa 10 €.

 


Järjestäjä

Kaarinan seurakunta

Ota yhteyttä

Terttu Jussila
Kanttori
Kaarinan seurakunta
Kaarinan seurakunta
kaarinan.kanttorit@evl.fi
 
Terttu Jussila
Kanttori
Kaarinan seurakunta
Kaarinan seurakunta
kaarinan.kanttorit@evl.fi
 

Katso myös

ke 21.3. klo 16.00 -16.45

Henrikinkirkko

Henrikin lapsikuoro, Satakieli

Lapsikuorossa lauletaan pääosin hengellisiä lauluja, joita esitetään seurakunnan eri tilaisuuksissa.
ke 21.3. klo 16.30 -17.50

Turun tuomiokirkko

Virrestä voimaa

Lauletaan yhdessä virsiä
ke 21.3. klo 18.00

Katariinan pappila

Pyhän Katariinan kuoro, harjoitukset

Pyhän Katariinan kuoro harjoittelee keskiviikkoisin.