Lutherin pöytävieraana

su 24.9. kello 17.00

Henrikinkirkko

Mikael-teatterin esittämä Lutherin pöytävieraana -näytelmä vierailee Henrikinkirkossa

Näytelmä liikkuu kahdessa maassa. Saksan Wittenbergin maisemissa reformaattorit, Luther ja Melanchthon, tapaavat yliopiston tiloissa, mutta elävät samalla myös normaalia perhe-elämää.


Kirkon ja uskon kysymysten lisäksi miehet pohtivat myös työn ja kodin välistä suhdetta. Kotonahan puolisot työskentelevät arjen askareitten parissa. Suurmiehetkin ovat lopulta ihan tavallisia ihmisiä, eivät jalustalla seisovia patsaita.

Samoissa luentosaleissa istuu myös Mikael Agricola, kuunnellen ja opiskellen sekä tuntien myös koti-ikävää. Agricola palaa takaisin kotimaahansa, jota ei silloin vielä kutsuttu Suomeksi. Näytelmän loppu käsitteleekin tapahtumia kotoisen Tuomiokirkon maisemissa, pientä romantiikkaa unohtamatta. Myös Venäjä-suhteet nousevat piispa Skytten toimesta esille ja ilmassa liikkuu voimallisesti uuden ajan odotuksen tunteet.

Ohjaus Ilmari Kuivala
Käsikirjoitus Ismo Seivästö
Puvustus Iris Linkoranta ja Tellervo Rosti
Tekniikka Jarno Kuivala

Vapaa pääsy


Järjestäjä

Henrikinseurakunta

Katso myös

la 28.10. klo 15.00 -17.00

Maarian pappila ja talli, Maarian kirkko

Lutherin Pöytäpuheita II, Lutherin löytöjä - Mitä reformaatio tarkoittaa?

Maarian pappilassa ja kirkossa seurataan lauantaina 28.10. klo 15 alkaen Lutherin elämää kuvin ja sanoin, sekä paneudutaan reformaation tärkeisiin löytöihin. Turun kaupungin ruoka- ja juomalähettiläs Tanja Raunio kertoo Lutherin ajan olutkulttuurista. Pappilassa nautitaan myös saksalaistyyppinen kevyt ateria.
su 5.11. klo 15.00 -17.00

Logomo

Yhtä matkaa – Reformaatiota jo 500 vuotta

Reformaation merkkivuosi huipentuu Turun Logomossa. Musiikin, tarinoiden ja tanssin siivittämässä juhlassa nähdään mm. Pekka Simojoki, Jaakko Löytty, Mikaveli ja Anna-Mari Kaskinen.