PRO FIDE 50 vuotta - juhlakonsertti

to 1.9. kello 19.00 - kello 20.30

PRO FIDE 50 vuotta - juhlakonsertti Mikaelinkirkko

Suomigospelin legenda PRO FIDE täyttää 50 vuotta. Torstaina 1.9. järjestettävään juhlakonserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Pro Fide -yhtyeen tarina alkoi vuonna 1966, jolloin viisi nuorta miestä päätti perustaa kitarayhtyeen ja lähteä kertomaan evankeliumia musiikin keinoin. He eivät silloin tienneet tekevänsä suomalaisen gospelin historiaa perustamalla sen pitkäikäisimmän yhtyeen, joka on toiminut aktiivisesti jo 50 vuotta. Tunnetuimpia yhtyeessä vaikuttaneita muusikoita ovat mm. Mikko Kuustonen, Juha Kela ja Jouko Kantola.

Kesällä 2016 Pro Fide julkaisi uuden levyn ja kiertää syksyllä ympäri Suomea Sattumaa? -juhlakonserttien merkeissä. Konserteissa kuullaan tunnetuimpia Pro Fide -kappaleita yhtyeen ja suomigospelin alkuajoilta tähän päivään asti. Muistoja pitkän matkan varrelta on esillä myös kuvin ja tarinoin. Levyjen lisäksi konserteissa on tarjolla myös legendaarisia Jeesus on Herra t-paitoja.

Pro Fiden kitaristi Markus Ikonen odottaa innostuneena juhlakiertuetta. 
- Onhan tämä ihan ainutlaatuista! Toivoisin näkeväni konserteissa mm. niitä ihmisiä, joille Pro Fiden musiikki, laulujen tekstit tai kohtaamiset soittajien kanssa ovat olleet merkittäviä juttuja. Ja hauskaa olisi nähdä yleisön joukossa myös ensikertalaisia kuulijoita!

Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Ossi Mäki-Reini (laulu ja kitara), Markus Ikonen (kitara ja laulu), Petri Repo (basso ja laulu), Tuomo Komonen (koskettimet ja laulu) ja Jarkko Ikonen (rummut).


Järjestäjä

Mikaelinseurakunta

Katso myös

ke 23.8. klo 14.00 -14.20

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon kesämusiikki

Kesämusiikissa esiintyy sellisti Jukka Perksalo. Tilaisuuden kesto on n. 20 min. Konsertin jälkeen on mahdollista osallistua tuomiokirkon opastuskierrokseen.
la 26.8. klo 16.30 -17.40

Henrikinkirkko

Luther ja minä Raamatun äärellä, Antti Laato

Tilaisuus on osa Turku-Aktiota, joka järjestetään Henrikinkirkossa 26.8.-31.8.2017 välisenä aikana.
su 27.8. klo 13.00 -14.00

Henrikinkirkko

Suuressa mukana! Teijo Peltola

Turku-Aktio Henrikinkirkolla 31.8.2017 asti!