Tuomiokirkon iltamusiikki

ti 23.8. kello 20.00 - kello 21.00

Turun tuomiokirkko

Markku Mäkinen Helsingistä konsertoi iltamusiikkisarjassa.Taiteilijaa voi seurata videoscreeniltä. Ohjelmamaksu 10€

Markku Mäkinen (s.1973, Nokia) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta 1999. Hän suoritti A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin urkujensoitossa 1998 prof. Olli Porthanin johdolla ja cembalonsoitossa 2001 Kati Hämäläisen oppilaana. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla koti- ja ulkomaisilla mestarikursseilla. Vuosina 1998-2000 hän jatkoi urkujensoitonopintojaan Amsterdamin konservatoriossa prof. Jacques van Oortmerssenin johdolla suorittaen Tweede fase –tutkinnon (solistidiplomi) erityismaininnalla ”cum laude”.

Markku Mäkinen on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa, Alankomaissa, Venäjällä, Italiassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Espanjassa ja Unkarissa. Hän esiintyy säännöllisesti useiden vanhan musiikin yhtyeiden, mm. Baccanon ja italialaisen Accademia Barocca Willem Hermansin, kanssa. Sibelius-Akatemian myöntämän ensikonserttinsa hän antoi 1999 Kallion kirkossa Helsingissä. Lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja useita levytyksiä niin solistina kuin kamarimuusikkona, mm. levymerkeille Alba ja La Bottega Discantica.

Mäkinen voitti 3. palkinnon Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa 1997 ja 1. palkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa 2002. Syksystä 2002 hän on opettanut urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän on opettanut mestarikursseilla, mm. Oundlen kansainvälisellä festivaalilla Englannissa, Tarton yliopiston Viljandin kulttuuriakatemiassa Virossa ja Sibelius-Akatemian Kuopion koulutusyksikössä.

Vuodesta 2007 Mäkinen on toiminut Kansainvälisen kirkkomusiikin kesäakatemian taiteellisena johtajana Virossa. Mäkinen toimii myös Helsingissä katolisen Pyhän Marian kirkon urkurina.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta

Ota yhteyttä

Markku Hietaharju
urkuri
Tuomiokirkkoseurakunta
 

Katso myös

ti 22.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikissa konsertoi maailmakuulu urkutaiteilija Andreas Liebig Sveitsin Baselista. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fiwww.turkuorgan.fi
ti 29.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikkisarja päättyy. Tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju soittaa J.S.Bachin urkuteosten kokonaisesityksestä konsertin XI/XIV. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fi