Tuomiokirkon iltamusiikki

ti 26.7. kello 20.00 - kello 21.00

Turun tuomiokirkko

Saksalainen Gottfried Thore Drywa konsertoi iltamusiikkisarjassa. Taiteilijaa voi seurata videoscreeniltä. Ohjelmamaksu 10€.

Urkuri, pianisti, säveltäjä ja musiikkitieteilijä Gottfried Thore Drywa syntyi musiikkiperheeseen. Opiskeltuaan saksan kieltä ja musiikkitiedettä hän opiskeli sävellystä Zürichissä Isabel Mundryn johdolla ja täydensi opintojaan Helmut Lachenmannin ja Klaus Huberin johdolla. Rotterdamissa hän opiskeli urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Ben van Oostenin johdolla ja pianoa Lazlo Horteyn johdolla. Hän on myös opiskellut Pariisissa Marie-Claire Alainin johdolla, osallistunut useille mestarikursseille – opettajina mm. Daniel Roth, Jean Guillou ja Olivier Latry - ja menestynyt kansainvälisissä urkukilpailuissa.

Gottfried Thore Drywa on julkaissut useita kirjoja, jotka käsittelevät tieteellisesti kieltä ja musiikkia, Johann Sebastian Bachin musiikkia sekä kirjallisuuden ja musiikin historiaa. Säveltäjänä hän on keskittynyt oopperaan ja musiikkiteatteriin. Esittäjänä hän on laaja-alainen ja hänen ohjelmistonsa sisältää musiikkia renessanssista nykyaikaan. 

Vuodesta 1998 lähtien hän on esiintynyt säännöllisesti mm. Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Liettuassa, Alankomaissa. Puolassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt kansainvälisillä urkufestivaaleilla esittäen mm. kaikki César Franckin, Maurice Duruflén ja Jehan Alainin urkuteokset. Lisäksi hän on tunnettu improvisoija ja hän esiintyy usein tunnettujen instrumentalistien ja laulajien kanssa. Hän on tehnyt lukuisia sovituksia orkesteriteoksista ja erityisesti Drywa on keskittynyt Jean Sibeliuksen sinfonioihin ja sinfonisiin runoihin.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta

Ota yhteyttä

Markku Hietaharju
urkuri
Tuomiokirkkoseurakunta
 

Katso myös

ti 22.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikissa konsertoi maailmakuulu urkutaiteilija Andreas Liebig Sveitsin Baselista. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fiwww.turkuorgan.fi
ti 29.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikkisarja päättyy. Tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju soittaa J.S.Bachin urkuteosten kokonaisesityksestä konsertin XI/XIV. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fi