Tuomiokirkon iltamusiikki

ti 12.7. kello 20.00 - kello 21.00

Turun tuomiokirkko

turun tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju konsertoi iltamusiikkisarjassa. Konserttia voi seurata videoscreeniltä. Ohjelmamaksu 10€.

Markku Hietaharju suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa 1986 ja antoi ensikonserttinsa seuraavana vuonna Helsingin Tuomiokirkossa. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Vuosina 1988-1990 Hietaharju opiskeli Lyypekin musiikkikorkeakoulussa Deutscher Akademischer Austauschdienstin 13 kkn apurahan turvin professori Martin Haselböckin johdolla suorittaen opintojensa päätteeksi Konzertexamen-tutkinnon klausuulilla ”mit Auszeichnung”.

Vuonna 2013 Hietaharju esitti Turun tuomiokirkossa Louis Viernen kuusi sinfoniaa kuudessa päivässä. Lisäksi hän on saavuttanut palkintosijoja kansainvälisissä urkukilpailuissa. Hietaharju on esiintynyt useilla äänilevyillä solistina ja kamarimuusikkona (mm. A.G.Ritterin sonaattien kokonaislevytys Riian tuomiokirkossa).

Markku Hietaharju on esiintynyt kotimaan lisäksi useasti Skandinaviassa, Keski-Euroopassa Baltian maissa sekä Venäjällä. Kansainvälisillä festivaaleilla hän on vieraillut Lahdessa, Tallinnassa, Riiassa, Wienin kesämusiikkijuhlilla sekä Göteborgissa. 2014 hän esiintyi mm Dresdenin Kreutzkirchessä sekä Westminster Cathedralissa Grand Organ Festivaalilla ensimmäisenä suomalaisena.

Valtion taiteilija-apuraha on myönnetty hänelle vuosina 1997, 2001 ja 2002. Markku Hietaharju toimii Turun tuomiokirkon urkurina ja urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa.


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta

Ota yhteyttä

Markku Hietaharju
urkuri
Tuomiokirkkoseurakunta
 

Katso myös

ti 22.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikissa konsertoi maailmakuulu urkutaiteilija Andreas Liebig Sveitsin Baselista. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fiwww.turkuorgan.fi
ti 29.8. klo 20.00 -21.00

Turun tuomiokirkko

Tuomiokirkon iltamusiikki

Tuomiokirkon iltamusiikkisarja päättyy. Tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju soittaa J.S.Bachin urkuteosten kokonaisesityksestä konsertin XI/XIV. Konserttia voi seurata videokankaalta. Ohjelmamaksu 10€ www.turkuorgan.fi