Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö. Se huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä.

Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat molempiin.

Seurakuntavaalit käytiin syksyllä 2014. Ennakkoäänestys järjestettiin 27. -31.10. ja varsinainen vaalipäivä oli 9.11. Tuolloin valitut seurakuntaneuvosto ja kirkkovaltuusto istuvat tehtävässään vuodet 2015-2018.

Delegoitua päätösvaltaa käyttävät myös monet työryhmät ja toimikunnat, joita on sekä paikallisseurakunnissa että yhtymätasolla. Mikaelinseurakunnassa on kevyt työryhmärakenne: työryhmän jäsenten ei tarvitse kuulua seurakuntaan, ja työryhmä voi täydentää itseään omalla päätöksellään.

 

Seurakuntaneuvosto

Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 2015-2018

Keski-ikä 46,1 vuotta, miehiä 18,8%, naisia 81,2% ja uusia 56,3 %

Ulla-Maija Vierimaa, 65 v. (Kok&sit.)
Matti Pennanen, 63 v. (Yhteinen Kirkkomme)
Anna-Maria Lahdenvesi, 19 v. (Partiotyön Ystävät) UUSI
Piia Noronen, 25 v. (SDP&sit.) UUSI
Aila Harjanne, 71 v. (Kok&sit.)
Anna Lintunen, 33 v. (Yhteinen kirkkomme) UUSI
Hanna Suomela, 53 v. (Partiotyön Ystävät)
Pia Lindell, 47 v. (Kok&sit.) UUSI
Carita Sankamo, 30 v. (Yhteinen Kirkkomme) UUSI
Raili Pajula, 59 v. (SDP&sit.)
Kristiina Lahdenvesi, 46 v. (Partiotyön Ystävät)
Sofia Latvala, 28 v. (Kok&sit.) UUSI
Heidi Haapala, 38 v. (Vihreät Niityt) UUSI
Satu Orvasto, 31 v. (Yhteinen Kirkkomme)
Pekka Artukka, 64 v. (Kok&sit.) UUSI
Seppo Lehtinen, 65 v. (SDP&sit.) UUSI

Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka yksittäiselle seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa, sekä antaa lausuntoja yhteiselle kirkkovaltuustolle sen päätettävistä asioista. Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää.