Ristiäiset – lapsen ensimmäinen oma juhla

Kiireisen elämän keskellä pysähdytään hetkeksi kaikkein lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa iloitsemaan elämän lahjasta ja katsomaan luottavaisesti tulevaan. Kasteessa pyydetään uuteen elämään parhaita mahdollisia asioita: siunausta, turvaa ja rakkautta. Ne kantavat lasta läpi elämän.

"Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä." (Psalmi 139)

Kasteessa lapsi liitetään Taivaan Isän perheväkeen ja kotiseurakuntansa jäseneksi. Jumalan huolenpito on aina läsnä hänen elämässään.

Kastetilaisuuden valmistelu

Ristiäisten järjestäminen alkaa ottamalla yhteyttä varauspalveluun tai tuttuun pappiin.

Voit varata kastepapin – ja halutessasi myös kirkon kastetilaisuutta varten – seurakuntien varauspalvelusta, puh. 040 341 7011 (suomeksi) tai 040 3417 012 (ruotsiksi). Seurakuntakodin voit varata juhlapaikaksi suoraan vahtimestarilta.

Ristiäiset voidaan pitää kotona, isovanhempien luona, seurakunnan tiloissa, kirkossa tai jossain muussa omalle perheelle tärkeässä paikassa.

Vinkki! Turun ja Kaarinan seurakuntien jäsenet voivat varata seurakuntatiloja ilmaiseksi ensimmäisen kolmen tunnin ajaksi kastetilaisuuksia varten  muutamaa maksullista poikkeusta lukuunottamatta.

Miten valmistautua kastejuhlaan? Kysyimme kastepapilta

Kastejuhla voi olla ihanan yksinkertainen ja oman näköinen juhla. Yhdessä läheisten kanssa luodaan lapsen ensimmäisen juhlan aito tunnelma. Mitkä ovat valmistautumisen viisi tärkeintä, kastepappi Jouni Lehikoinen? Lue lisää...

Kastetta järjestämässä?

Soita varauspalveluun tai pyydä yhteydenottoa. Varaussihteerit palvelevat arkisin ma–pe klo 8–15.45 numerossa 040 341 7011 (suomeksi) ja 040 341 7012 (ruotsiksi).

Kastejuhlien kyltti

Yhteiseen kastepäivään

Yhteinen kastepäivä on mutkaton tapa järjestää kaste. Kastettavaksi voi tulla, vaikka ikää olisi jo karttunut. Lue lisää

Kastevauvalle sukat

Katariinan Martat muistavat katariinalaisia kasteperheitä pikkuruisilla villasukilla kastevauvoille. Lue lisää