Reformaatiotapahtumat Piikkiön seurakunnassa 


• Sunnuntaina 12.2. klo 17.30 Piikkiön kirkossa "Totuuden henki " -koululaulukirkko: lauluja koulusta ja elämänkoulustakin

• 5.3. klo 18 Piikkiön kirkossa: Musiikkijumalanpalvelus englantilaisin sävelin. Ralph Vaughan Williamsin (1872−1958) g-mollimessu. Henrik´s Singers, Salon kamarikuoro ja Tiina Ilonen, urut. Klikkaa tästä, niin voit katsoa muita mielenkiintoisia musiikkitapahtumia juhlavuoteen liittyen.

• Sauvo-Karunan kirkkoherra ja teologian tohtori Kalle Elonheimo luennoi Piikkiön seurakuntatalolla:
- to 9.3. klo 18 - Kaupunkireformaatiota Ylä-Saksassa ja Sveitsissä
- to 23.3. klo 18 - Geneve, Calvin ja reformoidun tunnustuskunnan synty

• Helatorstaina 25.5. klo 10 Piikkiön kirkossa vanhan ajan messu ja heti perään puutarhajuhla Piikkiön pappilassa. Paikalla on rouva Luther eli Katarina von Bora sekä muita historiallisia hahmoja. Puutarhaan istutetaan hedelmäpuu Luther-legendan mukaisesti. Vanhan ajan musiikkiakin on tarjolla. Piikkiön Tammipartio on myös mukana järjestämässä tapahtumaa.

• Sunnuntaina 13.8. klo 10 pidetään Piikkiön kirkossa runojumalanpalvelus. Runoilija ja eläkekirkkoherra Kaarinasta, Pirjo Vahtola, on mukana tilaisuuden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

• Tiistaina 24.10. klo 18.30 keskustellaan kirkossa aiheesta "Hyvä-paha luterilaisuus". Alustajana ja luennoitsijana on teologi-filosofi Matti Taneli. Puhetta johtaa kirkkoherra Merja Hermonen.

• Ti 31.10. klo 18 Reformaatioviikon musiikkihartaus kirkossa, kanttori Tiina Ilonen.

• To 2.11. klo 18 Reformaatioviikon hartaus kirkossa - "Kun antanut Hän armonsa on meille Kristuksessa​". Tämä on se kristinuskon kivijalka, jolle Lutherkin ajatuksensa perusti. Muuta ei ole, eikä tule; pysykäämme siis tässä. Hartauden pitävät pastori Mikko Nieminen ja kanttori Tiina Ilonen.
 

 

Tästä pääset katselemaan koko Suomen ja tietysti erityisesti Turun seudun tapahtumia reformaatiovuoteen liittyen.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla osuu myös tälle vuodelle. Seuraa täällä ilmoittelua myös itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista Piikkiössä!

Piikkiön seurakunnan musiikkijumalanpalvelukset keväällä 2017.