Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun noin 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2017 on Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström. Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa.

 


Syyriasta paennut Fatima Hariri on yksi harvoista
pakolaisleirillä asuvista nuorista, joka on päässyt
opiskelemaan yliopistoon Jordaniassa. Hän opiskelee
sairaalahallintoa.

 

Yhteisvastuu Piikkiössä

• Keräyksen avaus sunnuntaina 5.2. klo 10 alkavassa messussa.

• PiikkiöSydämellä -tapahtuma heti messun jälkeen seurakuntatalolla. Ohjelmassa mm. musiikkia, hierontaa, kahvia ja verenpainemittausta. Voit varata tilaisuuteen myynti- tai kirpparipöydän (hinnat 10€ ja 5€) Katri Elonheimolta, p. 040 3417 724. Pöytien varausmaksut menevät Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Perhekerho esittäytyy tapahtuman aikana seurakuntatalon lastensiivessä;  ohjelmassa on mm. ystävänpäiväaiheista askartelua.

• Yhteisvastuun perinteinen lipaskeräys tarjoaa helpon mahdollisuuden sekä auttaa että osallistua. Livauta apusi lippaaseen mahdollisuuksiesi mukaan tai tule itse lipaskerääjäksi. Katrilta (yhteystiedot ylempänä) saat lisää infoa.

• Äitien YV-ilta 14.2. klo 18 pappilassa. Äitien iltoja järjestetään noin kerran kuussa lukukausien aikana. Tarjoilut hoituvat nyyttäreillä, kahvit yms. tarjoaa seurakunta.

• Eläkeläisten lounasiltapäivä seurakuntatalolla ke 15.3. klo 13. Yhteisvastuun hyväksi menevä toivemaksu on 10€, jolla saat lounaan, kahvit ja arvan.

• Perheiden vappu 25.4. klo 17-19.30 Piikkiön seurakuntakeskus. Tapahtuman ohjelma tarkentuu vielä. Seuraa ilmoittelua!

• Martat järjestävät 16.3. illan Yhteisvastuun hyväksi teemalla "Syödään yhdessä". Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan!

• Club For Five -lauluyhtyeen konsertti "Hiljainen hetki" Piikkiön kirkossa torstaina 6.4. klo 19. Lippuja Yhteispalvelupisteestä ennakkohintaan 20€/kpl ja Ticketmasterista 25€/kpl. Jos lippuja on vielä konserttipäivänä jäljellä, maksavat liput ovelta 25€/kpl. Osa tuotosta menee Yhteisvastuukeräykselle. Tule siis nauttimaan musiikista ja tekemään hyvää!