Lahja lapselle -keräys

Oletko halukas antamaan aikaasi lasten hyväksi? Ja saamaan samalla itsellesi joulumielen? Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät vuonna 2017 jo yhdeksättä kertaa Lahja lapselle -keräyksen. Joka vuosi keräystä on ollut toteuttamassa yli 100 vapaaehtoista ja joululahjan sai sitä kautta viime vuonnakin yli 1000 lasta.

Lahja lapselle -keräys 2016

Lahjatoiveet diakoniatyön kautta

Lahja lapselle -keräyksessä toteutetaan lasten omia joululahjatoiveita. Diakoniatyöntekijät kyselevät diakonia-asiakasperheidensä lasten toiveita. Sen jälkeen mukaan tulevat vapaaehtoiset auttajat: lahjatoiveiden selvittäjät ja välittäjät, lahjojen paketoijat ja kuljettajat. Ja tietysti lahjojen lahjoittajat. Ilman heidän apuaan tätä keräystä ei olisi.

Viime jouluna yli 1000 lasta sai joululahjan keräyksen kautta. Aattoillan riemun lisäksi ajatuksena on vahvistaa lasten uskoa tulevaisuuteen. Myös vähävaraisten perheiden lapsilla on oikeus haaveilla ja kokea iloa toiveiden toteutumisesta.

Ohjeita lahjan antajalle vuonna 2017

  • soita 23.11.-28.11. arkipäivinä klo 11-16 numeroon 040 341 7660 tai täytä sähköinen lomake osoitteessa www.turunseurakunnat.fi. HUOM! Lomake on täytettävissä 23.11. alkaen.
  • Saat tiedon lahjan saajan sukupuolesta, iästä ja konkreettisesta lahjatoiveesta (esim. 5 v. poika, Stiga-rattikelkka). Lahjatoiveet ovat arvoltaan 20-50 euroa.
  • Lahjat toimitetaan joko Diakoniakeskukseen ( Puutarhakatu 22) 27.11.-5.12. (ei viikonloppuna) klo 9-18 tai Kaarinan kirkolle (Voudinkatu 2) 27.11.-1.12. klo 11-18.
  • Toivomme että lahjat ovat uusia ja lapsen toveen mukaisia. Lahjaa ei tarvitse paketoida.

Vapaaehtoiseksi mukaan toteuttamaan Lahja Lapselle -keräystä

Tule sinäkin mukaan toteuttamaan Lahja Lapselle -unelmia. Keräys hoidetaan suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin, joten jokainen vapaaehtoinen on meille kullanarvoinen. Vain yhteydenotoista perheisiin huolehtivat diakoniatyöntekijät. Lahja Lapselle -keräyksessä voit toimia vaikkapa lahja-agenttina, välittää lahjatoiveita lahjoittajille sähköpostilla tai puhelimitse. Voit myös tulla mukaan lahjojen vastaanottoon ja paketointiin tai kuljettajaksi toimittamaan lahjoja seurakuntiin.

Vapaaehtoisilmoittautuminen vuoden 2017 keräykseen on päättynyt. Saimme tänäkin vuonna kasaan yli sadan hengen vapaaehtoisjoukon toteuttamaan keräystä.