Lahja lapselle -keräys

Oletko halukas antamaan aikaasi lasten hyväksi? Ja saamaan samalla itsellesi joulumielen? Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät vuonna 2018 jo kymmenettä kertaa Lahja lapselle -keräyksen. Joka vuosi keräystä on ollut toteuttamassa yli 100 vapaaehtoista ja joululahjan sai sitä kautta viime vuonnakin yli 1000 lasta.

Ohjeita lahjan antajalle vuonna 2018

  • soita 22.11.-27.11. arkipäivinä klo 11-16 numeroon 040 341 7660 tai täytä sähköinen lomake. HUOM! Lomake on täytettävissä vasta 22.11. alkaen.
  • Saat tiedon lahjan saajan sukupuolesta, iästä ja konkreettisesta lahjatoiveesta (esim. 5 v. poika, Stiga-rattikelkka). Lahjatoiveet ovat arvoltaan 20-50 euroa.
  • Lahjat toimitetaan joko Diakoniakeskukseen ( Puutarhakatu 22) 26.11.-4.12. (ei la-su) klo 10-18 tai Kaarinan kirkolle (Voudinkatu 2) 26.-30.11. klo 11-18.
  • Toivomme että lahjat ovat uusia ja lapsen toveen mukaisia. Lahjaa ei tarvitse paketoida.
Lahja Lapselle -tyttö hymyilee joulupaketti kädessään
Lahja Lapselle -kiitoskonsertti Martinkirkossa 6.12.

Lahja Lapselle -kiitoskonsertti

Lahja Lapselle -keräys on kymmenvuotias syksyllä 2018. Sen kunniaksi järjestämme kiitoskonsertin Turun Martinkirkossa (os. Huovinkatu 2) itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 15. Konsertissa esiintyvät Jippu ja Elias Kaskinen ja samalla muistellaan keräyksen kymmenen vuoden taivalta.

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa erityisesti vuosien varrella mukana olleet vapaaehtoiset, lahjoittajat ja muin eri tavoin keräystä tukeneet.

Lahjatoiveet diakoniatyön kautta

Lahja lapselle -keräyksessä toteutetaan lasten omia joululahjatoiveita. Diakoniatyöntekijät kyselevät diakonia-asiakasperheidensä lasten toiveita. Sen jälkeen mukaan tulevat vapaaehtoiset auttajat: lahjatoiveiden selvittäjät ja välittäjät, lahjojen paketoijat ja kuljettajat. Ja tietysti lahjojen lahjoittajat. Ilman heidän apuaan tätä keräystä ei olisi.

Viime jouluna yli 1000 lasta sai joululahjan keräyksen kautta. Aattoillan riemun lisäksi ajatuksena on vahvistaa lasten uskoa tulevaisuuteen. Myös vähävaraisten perheiden lapsilla on oikeus haaveilla ja kokea iloa toiveiden toteutumisesta.

Vapaaehtoiseksi mukaan toteuttamaan Lahja Lapselle -keräystä

Tule sinäkin mukaan toteuttamaan Lahja Lapselle -unelmia. Keräys hoidetaan suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin, joten jokainen vapaaehtoinen on meille kullanarvoinen. Vain yhteydenotoista perheisiin huolehtivat diakoniatyöntekijät. Lahja Lapselle -keräyksessä voit toimia vaikkapa lahja-agenttina, välittää lahjatoiveita lahjoittajille sähköpostilla tai puhelimitse. Voit myös tulla mukaan lahjojen vastaanottoon ja paketointiin tai kuljettajaksi toimittamaan lahjoja seurakuntiin.

Vuoden 2018 keräyksen vapaaehtoisilmoittautuminen on päättynyt. Vapaaehtoisia ilmoittautui jälleen mukaan upeasti lähes sata henkilöä.

Vapaaehtoisten perehdytysillan järjestämme ilmoittautuneille Mikaelinseurakuntakodilla maanantaina 12.11. klo 17-19.