Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla vanhuksen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, leiriavustaja, ruoanjakelija tai vaikka vaatehuoltaja? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja diakoniakeskus tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten tai vanhusten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä avustamassa vanhusta lääkäriin tai kampaajalle. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana, ja Lahja lapselle -keräys ajoittuu joulunalusaikaan.

vanhus ja leiriavustaja juttelevat kesäisessä ympäristössä

Koulutusta ja tukea

Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävääsi. Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista. Kurssilla käymme läpi mm. vapaaehtoistyön toimintakenttää ja periaatteita diakoniatyössä. Saat myös tietoa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista paikallisseurakunnissa. Tarjoamme myös säännöllistä työnohjausta, kursseja ja tukea aina silloin kuin sitä tarvitset. Seuraava vapaaehtoistyön peruskurssi alkaa tammikuussa 2018. Syksyllä 2017 järjestetään oma kurssinsa vapaaehtoistyöstä vanhusten parissa.

Vapaaehtoistyö vanhusten parissa

Vapaaehtoistoiminnan kurssi

Ajankohta: keskiviikkoisin 20.9.-11.10.2017 klo 18.00 – 20.00

Paikka: Kotikunnas/ luentosali 2.krs., Luolavuorentie 4, Turku

Kurssilla käsitellään vapaaehtoistoiminnan periaatteita ja etiikkaa, vuorovaikutustaitoja ja vanhuutta elämänvaiheena. Kurssi antaa monipuolisia valmiuksia vapaaehtoisena toimimiseen. Kurssi vastaa vapaaehtoistoiminnan peruskurssia.

1. Vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja etiikka/ Erilaisuuden kohtaaminen

keskiviikko 20.9. 2017 klo 18–20

Pirjo Rissanen, Avustajakeskus

2. Vanhuus ei tule yksin

keskiviikko 27.9. 2017 klo 18−20

Riitta Räsänen, Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä

3. Vuorovaikutustaidot ja ihmisen kohtaaminen/ Vapaaehtoisen oma jaksaminen

keskiviikko 4.10. 2017 klo 18–20

Helinä Hätönen, toimintaterapeutti/ Turun Seudun Omaishoitajat ja läheiset ry

Birgitta Mäkinen, työnohjaaja, Auralan Setlementti ry

4. Muisteleminen vapaaehtoistoiminnan välineenä ja kurssin päätös

keskiviikko 11.10. 2017 klo 18–20.00

Heikki Suhonen, VTL

avoinna olevien vapaaehtoistehtävien esittelyä

todistusten jako

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen vanhustyön kehittämisryhmä (Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniatyö, SPR Varsinais-Suomen piiri, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Turun Seudun Vanhustuki ry, Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Turun Kaupunkilähetys ry, Turun kaupunki, Suomen Parkinson liitto, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys, Avustajakeskus, Auralan setlementti ry, Kaarinan kaupunki/Visiitti, TST ry, Lauluovi, Parkinmäen Palvelutalo).

Kurssille otetaan 30 osallistujaa.

Ilmoittautuminen 11.9.2017 mennessä pia.kukkola@kotikunnas.fi tai puh. 040 940 1251

 

Löydä oma tehtäväsi

Kurkkaa lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Vapaaehtoistyo.fi-palvelussa. Palvelusta löydät sekä seurakuntayhtymän että kolmannen sektorin toimijoiden vapaaehtoistehtäviä.