Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla vanhuksen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, leiriavustaja, ruoanjakelija tai vaikka vaatehuoltaja? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja diakoniakeskus tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten tai vanhusten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä avustamassa vanhusta lääkäriin tai kampaajalle. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana, ja Lahja lapselle -keräys ajoittuu joulunalusaikaan.

vanhus ja leiriavustaja juttelevat kesäisessä ympäristössä

Koulutusta ja tukea

Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävääsi. Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista. Kurssilla käymme läpi mm. vapaaehtoistyön toimintakenttää ja periaatteita diakoniatyössä. Saat myös tietoa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista paikallisseurakunnissa. Tarjoamme myös säännöllistä työnohjausta, kursseja ja tukea aina silloin kuin sitä tarvitset.

Vapaaehtoistyön peruskurssi

Diakoniakeskuksen järjestämä vapaaehtoistyön peruskurssi alkaa tammikuussa 2018.

Kurssi koostuu neljästä tiistai-illasta alkaen 23.1. ja päättyen 13.2. Alkamisaika on klo 17. Päätämme illat klo 19 mennessä. Kurssilla käsitellään vapaaehtoisena toimimisen perusperiaatteita, ihmisen elämänkaarta ja vanhusten kohtaamista.

Ilmoittaudu mukaan vanhustyön toiminnanohjaaja Riitta Räsäselle, riitta.rasanen@evl.fi tai p. 040 3417 551.

Löydä oma tehtäväsi

Kurkkaa lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Vapaaehtoistyo.fi-palvelussa. Palvelusta löydät sekä seurakuntayhtymän että kolmannen sektorin toimijoiden vapaaehtoistehtäviä.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia eri tehtäviin, tällä hetkellä tarvetta on erityisesti vapaaehtoisille, jotka toimisivat vapaaehtoisina ystävinä kotona sekä laitoksissa asuville vanhuksille. Tehtäviin tarjotaan perehdytystä ja tukea, yksin ei tarvitse jäädä. Jos sinulla on mahdollisuus antaa tunti aikaasi kerran viikossa tai vaikka joka toinenkin viikko, ota yhteyttä työntekijöihin!