Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla vanhuksen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, leiriavustaja, ruoanjakelija tai vaikka vaatehuoltaja? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja diakoniakeskus tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten tai vanhusten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä avustamassa vanhusta lääkäriin tai kampaajalle. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana, ja Lahja lapselle -keräys ajoittuu joulunalusaikaan.

vanhus ja leiriavustaja juttelevat kesäisessä ympäristössä

Koulutusta ja tukea

Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävääsi. Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista. Kurssilla käymme läpi mm. vapaaehtoistyön toimintakenttää ja periaatteita diakoniatyössä. Saat myös tietoa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista paikallisseurakunnissa. Tarjoamme myös säännöllistä työnohjausta, kursseja ja tukea aina silloin kuin sitä tarvitset. Seuraava vapaaehtoistyön peruskurssi järjestetään syksyllä 2017.

Saattohoidon vapaaehtoiseksi vanhuskeskusten osastoille

Turun vanhuskeskusten osastoille haetaan vapaaehtoisia saattohoidossa olevien tueksi.

Vapaaehtoiset ovat kuolevan vanhuksen viimeisillä hetkillä kuuntelijoina ja läsnäolijoina. Saattohoidon vapaaehtoisille alkaa koulutus syksyllä 2017. Tehtävästä kiinnostuneet valitaan koulutukseen toukokuussa pidettävien haastattelujen perusteella. Ilmoittautumiset ja yhteydenotot 27.4. mennessä, auli.hynonen-rinne@evl.fi tai p. 040 3417207.

Hoitohenkilökunnalla ei ole useinkaan aikaa olla kuolevan vierellä niin paljon kuin haluaisivat. Saattohoidon vapaaehtoisen tehtävä on olla rauhallisesti kuolevan vierellä läsnä.

Saattohoidon vapaaehtoinen kunnioittaa kuolevan vakaumusta ja sitoutuu vaitioloon. On myös tärkeää, että vapaaehtoisen omassa elämässä ei ole meneillään kriisejä.

Koulutus tehtävään on maksuton. Ensimmäinen tapaaminen on 6.6., mutta varsinainen koulutus sijoittuu syys-lokakuulle. Kurssi koostuu muutamista illoista ja tutustumiskäynneistä iltapäivisin sekä lauantaipäivästä 23.9.

Olisiko sinulla halua sitoutua ja antaa aikaasi tähän tärkeään ja merkitykselliseen vapaaehtoistehtävään?

Voit ilmoittautua haastatteluun 27.4. mennessä, auli.hynonen-rinne@evl.fi tai p. 040 3417207.

 

Löydä oma tehtäväsi

Kurkkaa lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Vapaaehtoistyo.fi-palvelussa. Palvelusta löydät sekä seurakuntayhtymän että kolmannen sektorin toimijoiden vapaaehtoistehtäviä.