Alfa-kurssi ja Raamattuopetus Mikaelinseurakunnassa

Uusi Alfa-kurssi alkaa Mikonmökissä (Puistokatu 13, sisäpiha) keskiviikkona 27.9. klo 18. Kurssi kestää kymmenen keskiviikkoa ja siinä käydään läpi uskon perusasioita rennolla otteella ja ymmärrettävällä kielellä tämän päivän ihmisen näkökulmasta.

Alfa sopii mainiosti oman uskon syventämiseen niin etsijälle kuin konkarille. Se on myös hyvä tapa tutustua syvemmin uusiin ihmisiin ja seurakuntaporukkaan. Alfa-kurssin aikana on myös mahdollista suorittaa rippikoulu ja saada konfirmaatio.

Alfa-kurssit ovat saaneet alkunsa anglikaanikirkossa 1990-luvulla. Englannista ne ovat levinneet nopeasti kaikkialle maailmaan. Suosittuja kursseja järjestetään tänä vuonna tuhansia. Mikaelissa Alfa on järjestetty jo usean vuoden ajan.  

Alfa-kurssin isäntinä toimivat pastorit Matti Hernesaho ja Pasi Jaakkola.  Matti kävi itse Alfan vuonna 2010 ja löysi sen kautta vahvemmin omat lahjansa seurakunnan käyttöön.  Sen sijaan Pasi löysi tiensä seurakuntaan vasta Alfan kautta. ”Aidon seurakuntaporukan löytäminen on ollut hienoimpia asioita elämässäni”, Jaakkola toteaa. ”Alfassa tuntui, että kritisoin aina alustuksia, mutta pienryhmässä sai vapaasti purkaa tuntojaan”, Pasi sanoo ja varoittaa, ”kurssiin voi jäädä koukkuun, sillä sen jälkeen en voinut olla ryhtymättä tiimiläiseksi seuraavalle kurssille.” Tälle tielle hän myös jäi ja vaihtoi opettajan ammatin seurakuntatyöhön.

”Alfa sopii kaiken ikäisille nuoresta senioriin. Tänä vuonna Alfaan kutsutaan aivan erityisesti opiskelijaikäisiä ja uusia turkulaisia, jotka etsivät seurakuntayhteyttä. ”Nyt kannattaa lähteä mukaan, sillä meillä on hyvä tiimi koossa”, Hernesaho toteaa. Jokainen kurssikerta alkaa iltapalalla, joten ennakkoilmoittautumista tarvitaan. Matti Hernesaho ottaa niitä vastaan numerossa 040–3417393 tai sähköpostilla matti.hernesaho@evl.fi. 


Suosittu Alfa-kurssi

Tutustu seurakuntaan ja uskon perusteisiin

Kiinnostavatko uskonasiat ja haluaisit perustietoa uskonalkeista? Vai haluaisitko löytää itsellesi oman seurakuntaporukan? Ilmoittaudu silloin Alfa-kurssille. Kurssi kestää kymmenen viikkoa ja siinä käydään läpi kristinuskon perusteita keskustelevaan tapaan (www.alfakurssi.fi). Aiheina mm. Kuka Jeesus on? Miksi ja miten lukea Raamattua? Vieläkö Jumala parantaa?Jokainen kurssikerta alkaa iltapalalla ja alustuksella, jonka jälkeen käydään pienryhmissä keskustelemaan aiheesta. Kurssi on suunnattu kaikille uskon kysymyksistä kiinnostuneille, etsijöille ja omaa seurakuntaporukkaa kaipaaville. Tervetuloa oppimaan uutta rennossa miljöössä ja tutustumaan uusiin ihmisiin!

Mikonmökissä alkaa kymmenen viikon Alfa-kurssi keskiviikkona 27.9.2017, tiedustelut ja ilmoittautumiset matti.hernesaho@evl.fi, lisätietoja tapahtumakalenterissa

Lue lisää alfasta:

Suomen Alfan sivut

YouTube-video