Seurakunnan järjestämät kerhot

Maarian seurakunta järjestää monenlaisia kerhoja eri ikäisille lapsille. Perhe- ja vauvakerhoon tullaan vanhemman kanssa, kun taas päiväkerhossa ollaan ilman aikuista. Tervetuloa tutustumaan kerhoihin ja muihin alueesi lapsiperheisiin!

 

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät. Monessa kerhossa aikuisille on tarjolla kahvia ja lapsille mehua. Lapsille on hyvä ottaa mukaan sisätossut. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua.

Kesän 2017 kerhot:

Hepokullan srk-talon kesäkahvila to 8.6 klo 9-14
Maarian pappilan tallin kesäkahvila ma klo 9-14 (5.–19.6.). Aamuisin ulkoilua pappilan puutarhassa.
Raunistulan srk-talon kesäkahvila to 15.6/22.6. klo 9-14. Puuhastelua pihalla sään salliessa.
Runosmäen srk-talon kesäkahvila ti klo 9-14 (6.–20.6.). Aamuisin olemme lähipuistossa leikkimässä. Voit ottaa omat hiekkalelut mukaan.
Yli-Maarian srk-talon kesäkahvila pe 9.6./16.6. klo 9-14. Ulkoilua sään salliessa.
 

Syksyn 2017 kerhot:

Kerhot kokoontuvat viikoilla 34-50.

Maanantaisin klo 9.30–11 Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4)
Tiistaisin klo 9.30–11 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
Torstaisin klo 9.30–11 Raunistulan seurakuntatalolla (Murtomaantie)
Torstaisin klo 9.30–11 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
Perjantaisin klo 9.30–11 Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 1, Jäkärlä)

Vauvakerho

Vauvakerhossa vanhempien on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen.

Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja lorutteluleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään 30 min, jolloin aikaa jää keskustelulle ja kahvittelulle. Kahvin lomassa voi jutella niin vauva-arjesta kuin muustakin elämästä. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu, ja imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Vauvakerhoon ei tarvitse ilmoittautua, ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vuotta tahansa.

Maanantaisin klo 13.30 –15.30 Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4)

Maanantaisin klo 9-11 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)

Päiväkerhot

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista, ja kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. 

Seurakuntayhtymällä on lisäksi kolmipäiväinen päiväkerho Pörriäiset.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.kirkonrotta.fi.

Ota yhteyttä

Anne Saarni
pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta