Lähetystyötä lähellä ja kaukana

Lähetystyö perustuu Jeesuksen antamaan tehtävään viedä hyvä uutinen eli ilosanoma (evankeliumi) kaikkeen maailmaan. Mielikuvaan lähetystyöstä liittyvätkin usein kaukaiset eksoottiset maat. Sitä ei kuitenkaan tehdä vain maailmalla, vaan tärkeä osa tapahtuu aivan lähellä meitä koti-Suomessa.

Lähetystyön sanomana on Jumalan itsensä antava ja pelastava rakkaus, joka ilmenee Jeesuksen ristin kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Jeesus on kuollut puolestamme ja sovittanut syntimme. Jokaiselle ihmiselle avattu tie Jumalan luo ja kaikkien tulee saada kuulla tämä hyvä sanoma.

Kristillisen evankeliumin julistukseen on aina saumattomasti liittynyt diakoninen työ. Jumalan kuvaksi luotuna jokainen ihminen on kallisarvoinen ja jokaisen tule saada osakseen ihmisarvoinen elämä. Siksi lähetystyöhön on aina liittynyt myös monenlainen koulutus- ja opetustyö sekä terveydenhoidollinen ja muunlainen avustustyö. 

Maarian seurakunnan lähetystyön tukemiseksi myydään Taskulan ristejä. Iso risti maksaa 50 € ja pieni 35 €. Lue lisää Taskulan rististä täältä.


 

Lähetystyön ohjelma keväällä 2018

Lähetystyön jumalanpalvelukset
Maarian kirkko, Maunu Tavastin katu 2

Runosmäen lähetyspiiri
Runosmäen srk-talo, Munterinkatu 15
parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 12, 10.1. alkaen

Hepokullan lähetyspiiri
Hepokullan srk-talo, Varkkavuorenkatu 23
parittomien viikkojen torstaisin klo 13, 18.1. alkaen

Japaninlähetyspiiri
Päivitetään mahdollisimman pian.

Raamattuopetus
Hepokullan srk-talo, Varkkavuorenkatu 23
parillisten viikkojen torstaisin klo 18, 11.1. alkaen

 

Maarian seurakunnan nimikkolähetit ja lähetyskohteet

Maarian seurakunnan nimikkolähettejä ovat Päivi ja Hiroaki Yoshimura, jotka tekevät seurakuntatyötä Japanissa Tokion alueella (SLEY).

Lisäksi seurakunta tukee Suomen Pipliaseuran (SPS) raamatunkäännöstyötä suomalais-ugrilaisten kansojen parissa, kuurojen koulun tukemista ja kummilapsityötä Etelä-Tansaniassa (Kuurojen Lähetys ry) sekä julistus-, lähetys- ja diakoniatyötä Venäjällä.

Ystävyysseurakuntinamme ovat Pietarin Pyhän Marian seurakunta (Venäjä), Kuressaaren Laurentiuksen seurakunta (Viro) sekä Bergenin Tuomiokirkkoseurakunta, Åsanen seurakunta ja Söreiden seurakunta (Norja, yhdessä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Mikaelinseurakunnan kanssa).

Ota yhteyttä

Jari Laaksonen
kappalainen
Maarian seurakunta
 
Lauri Lehtinen
lähetyssihteeri
Maarian seurakunta