Lähetystyötä lähellä ja kaukana

Lähetystyö perustuu Jeesuksen antamaan tehtävään viedä hyvä uutinen eli ilosanoma (evankeliumi) kaikkeen maailmaan. Mielikuvaan lähetystyöstä liittyvätkin usein kaukaiset eksoottiset maat. Sitä ei kuitenkaan tehdä vain maailmalla, vaan tärkeä osa tapahtuu aivan lähellä meitä koti-Suomessa.

Lähetystyön sanomana on Jumalan itsensä antava ja pelastava rakkaus, joka ilmenee Jeesuksen ristin kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Jeesus on kuollut puolestamme ja sovittanut syntimme. Jokaiselle ihmiselle avattu tie Jumalan luo ja kaikkien tulee saada kuulla tämä hyvä sanoma.

Kristillisen evankeliumin julistukseen on aina saumattomasti liittynyt diakoninen työ. Jumalan kuvaksi luotuna jokainen ihminen on kallisarvoinen ja jokaisen tule saada osakseen ihmisarvoinen elämä. Siksi lähetystyöhön on aina liittynyt myös monenlainen koulutus- ja opetustyö sekä terveydenhoidollinen ja muunlainen avustustyö. 

Maarian seurakunnan lähetystyön tukemiseksi myydään Taskulan ristejä. Iso risti maksaa 50 € ja pieni 35 €. Lue lisää Taskulan rististä täältä.


 

Lähetystyön ohjelma keväällä 2018, syksyn aikataulut päivittyvät mahdollisimman pian 

Lähetystyön jumalanpalvelukset
Maarian kirkko, Maunu Tavastin katu 2

Runosmäen lähetyspiiri
Runosmäen srk-talo, Munterinkatu 15
parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 12

Hepokullan lähetyspiiri
Hepokullan srk-talo, Varkkavuorenkatu 23
parittomien viikkojen torstaisin klo 13

Japaninlähetyspiiri

Ke 19.9. klo 18 Lutherin kirkko
Ke 3.10. klo 18 Sairashuoneenkatu 10 a A 7, Aune Honkkinen
Ke 17.10. klo 18 Hepokullan srk-talo
Ke 31.10. klo 18 Hepokullan srk-talo
Ke 14.11. klo 18 Raunistulan srk-talo
Ke 28.11. klo 18 Lutherin kirkko
Joulujuhla ke 12.12. klo 18 Lutherin kirkko

Raamattuopetus
Hepokullan srk-talo, Varkkavuorenkatu 23
parillisten viikkojen torstaisin klo 18

 

Maarian seurakunnan nimikkolähetit ja lähetyskohteet

Maarian seurakunnan nimikkolähettejä ovat Päivi ja Hiroaki Yoshimura, jotka tekevät seurakuntatyötä Japanissa Tokion alueella (SLEY).

Lisäksi seurakunta tukee Suomen Pipliaseuran (SPS) raamatunkäännöstyötä suomalais-ugrilaisten kansojen parissa, kuurojen koulun tukemista ja kummilapsityötä Etelä-Tansaniassa (Kuurojen Lähetys ry) sekä julistus-, lähetys- ja diakoniatyötä Venäjällä.

Ystävyysseurakuntinamme ovat Pietarin Pyhän Marian seurakunta (Venäjä), Kuressaaren Laurentiuksen seurakunta (Viro) sekä Bergenin Tuomiokirkkoseurakunta, Slettebakkenin seurakunta ja Söreiden seurakunta (Norja, yhdessä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Mikaelinseurakunnan kanssa).