Lasten eroryhmässä on tilaa tunteille

Kun lapsen elämä ja tunteet menevät solmuun vanhempien avioeron vuoksi, voi apua hakea seurakuntien järjestämistä vertaisryhmistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja nuoria sekä jutella omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Eron keskellä tunteitaan selvittelevälle lapselle on usein huojentavaa huomata, ettei hän ole yksin omien pohdiskelujensa kanssa. Naapuripulpetissa tai naapuritalossa saattaa myös olla lapsi, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa ja jonka perheelle sama arka asia on ajankohtainen.

Vertaisryhmissä käydään keskustelua avioeroon ja lapsen elämään liittyvien teemojen ympärillä. Keskusteluun osallistuminen on vapaata ja vapaaehtoista, joten ryhmässä on lupa olla hiljaakin ja kuunnella muiden kokemuksia. Vertaisryhmässä puhuminen on luottamuksellista ja siellä juteltavat asiat pysyvät ryhmän sisäpuolella. Niitä ei kerrota vanhemmille, kavereille eikä kenellekään ulkopuoliselle. Ryhmän tuotoksia ei saa myöskään käyttää huoltajuuskiistoissa tai muutoin eroriitojen välineenä.

Ryhmät ja ilmoittautumiset

Syksy 2018

Ilmoittautuminen on päättynyt

Erovertaisryhmä 4.–6.-luokkalaisille alkaa lokakuussa 2018. Tapaamiskertoja on 5–6. Ryhmän tarkempi aikataulu ja  kokoontumispaikka kerrotaan ilmoittautuneille. Vetäjinä johtava nuorisotyönohjaaja Mirka Simonen ja nuorisotyönohjaaja Jenni Haltia.

Yleisön pyynnöstä olemme mahdollistaneet aikuisten ryhmäkeskustelua vanhemmille lasten eroryhmän ajaksi. Aikuisten ryhmä kokoontuu samaan aikaan ja samassa paikassa kuin lastenkin ryhmä, mutta eri tilassa. Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Ryhmässä keskustellaan samassa elämäntilanteissä olevien perheiden kanssa. Tässä muutamia aiheita esimerkiksi ja ryhmään voi tuoda myös omia toivomuksia / ajatuksia aiheista: keitä me olemme ja mistä tulemme,  eron jälkeinen vanhemmuus, luopumisen kautta uusiin mahdollisuuksiin, ole itsesi paras kaveri, vastuullinen viestintä.

Aikuisten ryhmän ohjaajana toimii  YVPL:n aluekoordinaattori Teija Hallbäck-Vainikka. Jos sinulla on kysyttävää aikuisten ryhmästä, olethan yhteydessä ohjaajaan: teija.hallback-vainikka@yvpl.fi tai 040 541 5294.

Nukketalo

Lisätietoja

  • Erovertaisryhmistä ja mahdollisista muista ryhmistä voi kysyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksesta: nuorisosihteeri Tiina Karppinen, 040 3417247, tiina.karppinen@evl.fi
  • Aikuisten eroryhmistä sekä parisuhde- ja perheongelmien keskusteluavusta löydät tietoa perheneuvonnan sivuilta.
  • Apuaeroon.fi -sivusto tarjoaa tietoa ja vertaistukea.
  • Maksutonta ja anonyymia tukea elämän kriiseihin tarjoaa myös Kirkon keskusteluapu.