Tule mukaan Muskariin!

Muskareissa körötellään, lauletaan, liikutaan, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan musiikkia.

Musiikki on suuri asia, josta kaikenikäiset voivat nauttia ja saada iloa. Muskarit tarjoavat musiikin riemua. Muskarissa lapsi tutustuu musiikin peruselementteihin laulaen, leikkien, rytmi- ja kehonsoittimia soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Muskarit tukevat lapsen kokonaisvaltaista kasvua, mm. kielellistä kehitystä ja motorisia taitoja. Seurakunnan muskarissa lasten hengellisetkin laulut  ovat osa toimintaa.

Seurakuntayhtymällä on muskaritoimintaa lähes ympäri vuoden. Muskareita ohjaavat lastenohjaajat. Paikallisseurakunnilla on myös omaa musiikkitoimintaansa, kuten lasten kuoroja ja bändejä. Niistä voit lukea tarkemmin seurakuntien omilta sivuilta.

» Muskaripaikat ja -ajat 2018–2019

Muskariin hakeminen

Ilmoittautuminen muskareihin käynnistyy 6.8.2018. Muskaritoiminta alkaa viikolla 34.

» Sähköiseen muskari-ilmoittautumiseen

Haku muskariin tapahtuu sähköisesti ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Muskaritoiminta on hyvin suosittua ja se on tarkoitettu ensisijaisesti kirkon jäsenille.

Muskarin kesto on 30 min. Muskarin hinta on 50,00 € (koko kausi syksy+kevät) sekä pankkikulut 2,50 €. Osallistuminen maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Hinta on muskarissa perhekohtainen. Jos perhe käy kahdessa eri ryhmässä, maksu suoritetaan kummastakin ryhmästä erikseen.

Muskariryhmät

0–1-vuotiaiden ryhmä on "vauvaryhmä" johon lapsi tulee vanhemman tai vanhempien kanssa.

Perheryhmä on tarkoitettu niille perheille, joista ryhmään tulee sisarukset tai lapsi on yli 1-vuotias. Ryhmään tullaan vanhemman tai vanhempien kanssa. Myös isovanhemmat tai vaikka kummit voivat käydä muskarissa yhdessä lapsen kanssa. Jos toivomassasi muskaripaikassa ei ole vauvaryhmää, voit ilmoittautua lapsesi kanssa perheryhmään.

Monikkoperheet ovat tervetulleita mukaan ja ohjaajat auttavat aina mahdollisuuksien mukaan!

Erityismuskari on tarkoitettu 1–5-vuotiaille vammaisille lapsille ja heidän perheilleen. Laulamme, leikimme ja tutustumme musiikkisoittimiin. Avaamme ovet klo 10. Muskarihetki alkaa klo 10.15 ja kestää lasten jaksamisen huomioiden n. 20–30 min. Lopuksi vapaata yhdessäoloa ja mehu/kahvi- ja piparihetki (hinta 1 €/aikuinen+ lapsi).

Masumuskari on tarkoitettu raskauden puolivälin ylittäneille odottaville äideille, sillä sikiön kuulo alkaa olla kehittynyt rv:lla 20. Tavoitteena on erityisesti vahvistaa äidin ja tulevan vauvan vuorovaikutussuhteen syntyä jo raskausaikana musiikin avulla.

Ota yhteyttä

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kasvatusasiankeskus

perhetyö, erityistyömuodot, muskarit, verkostot