Liikuntaa lapsiperheille

Äiti–vauva-jumppa

Seurakunnan äiti–baby-bic on aikuisen ja alle vuoden ikäisen lapsen reipas liikuntatuokio ja mukavaa yhdessäoloa. Mukaan voi ilmoittautua, kun vauva on noin 3 kuukauden ikäinen ja jaksaa kannatella päätään.

Vauvajumppatunnit voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa, myös kesken kauden, mikäli ryhmään mahtuu. Tunnilla yhdistetään aikuisen sykkeen kohottaminen ja lihasten vahvistaminen yhteiseen toimintaan vauvan kanssa. Vauva on luontevasti mukana lähes kaikissa osioissa, esimerkiksi "painona". Tunnin sisällössä huomioidaan äidin palautuminen synnytyksestä. Tunnilla opit myös loruttelemaan vauvan kanssa. Tunnin jälkeen palaudumme yhdessä kahvikupin ja leivän äärellä. Jumppa auttaa äitiä palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä, mutta liikkeet sopivat hyvin myös isille, kummille tai mummille. Kunto kohoaa, vauvan käsittelyvarmuus ja vuorovaikutus vahvistuvat.

Mukaan vauvajumppaan tarvitset pyyhkeen tai viltin lapsen alle sekä jumppamaton, sillä teemme välillä liikkeitä lattiatasossa. Voit ottaa lapselle mukaan pienen lelun. Aikuisella olisi hyvä olla rennot jumppavaatteet ja sisälenkkarit tai paljaat jalat sekä juomapullo.

Syksyn 2018 ryhmät:

Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa ke 22.8 klo 9.00

Henrikin kirkolla, Ruususalissa (Peltolantie 2) alkaen to 30.8. Viimeiset jumpat ovat viikolla 50.

  • Ryhmä 1. To klo 9.30–10.30
  • Ryhmä 2. To klo 10.30–11.30

» Ilmoittaudu tästä

Osallistumismaksu on 25 € + 2,50€/ syyskausi.

Vauhtiviikarit 1–3-vuotiaille

Vauhtiviikarit on lapsen ja aikuisen yhteinen liikunnallinen tuokio. Pääsääntöisesti temppuillaan radalla. Radan välineitä vaihdellaan aika ajoin, lisätään sinne jotain tai otetaan jotain pois. Lisäksi Viikareissa on aina myös ohjattua toimintaa. Käytössämme on mm. leikkivarjo ja keppihevosia. Kuuntelemme perheiden toiveita!

Viikarit kokoontuvat Henrikinkirkolla, Ruususalissa (Peltolantie 2) joka torstai klo 13.30–15. Syksyn viimeinen tapaamiskerta on 13.12.2018. Syyslomaviikon torstaina 18.10. ja itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole kokoontumista.

Kevään 2019 toimintakausi alkaa 10.1.2019.

Ilmoittautumista ei tarvita. Tarjolla on mehua ja vettä.

Tervetuloa liikkumaan yhdessä!

Vauva ja jumppamatto
liikkuva seurakunta -logo