Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, 20900 Turku
varaukset 02 265 7777

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli on yksityinen eikä kuulu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään. Huomioi tämä tilavarausta tehdessäsi (lisätiedot alla).

Turun Hirvensaloon rakennettu Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli vihittiin käyttöön helluntaina 15. toukokuuta 2005. Ekumeeninen kappeli on rakennettu kristittyjen yhteisen toivon maamerkiksi.

Se on nimensä mukaisesti kappeli, joka olemuksellaan ja eri taiteenalojen keinoin tarjoaa koskettavia ja kohottavia elämyksiä sinne saapujalle. Jo ennen rakennustöiden aloittamista arkkitehti Matti Sanaksenahon suunnittelema Ikhthys-kappeli sai kansainvälistä huomiota muun muassa Venetsian Biennalessa, maailman merkittävimmässä arkkitehtuurinäyttelyssä. Taiteilija Hannu Konola, kappeli-idean isä, on tehnyt korkeat lasimaalaukset alttarin sivuseinille.

Kappelin takaosa on suunniteltu taidegalleriatilaksi, jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Taidekappelia ylläpitää Pyhän Henrikin Kappelin Kannatusyhdistys. Kansalaishankkeena rakennetun kappelin rahoitukseen ovat osallistuneet yli kolmesataa liikelaitosta, säätiötä ja yksityistä. Suurimpia lahjoittajia ovat olleet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, opetusministeriö ja Kirkkohallitus. Taidekappelin rakennuttamisesta on vastannut kansalaisvaltuuskunta, johon kuuluu jäseniä kahdeksasta kirkkokunnasta.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Kappeli on avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten toukokuusta elokuuhun: ma–pe klo 11–16, to 11–18.30 ja la–su 12–15. Syyskuusta huhtikuuhun: ti–pe klo 11–15, to klo 11–18.30 ja la–su klo 12–15.

Kappeli juhlatilana

Kappelin voi varata kirkollisia toimituksia varten taidekappelista, p. (02) 265 7777 tai taide.kappeli@gmail.com.

Tilavuokra on vihkimisen osalta 350 euroa, kasteen osalta 100 euroa ja siunauksen osalta 350 euroa (päivitetty 2016).

Kirkollisen toimituksen varaaja huolehtii itse siitä, että tarvittavat henkilöt (pappi ja kanttori) ovat saapuvilla. Turun ja Kaarinan seurakuntien papit hoitavat omien seurakuntalaistensa toimitukset seurakuntien käytännön mukaisesti. Kanttorin palkkaa asianomainen varaaja itse. Kanttoriksi voi kysyä esimerkiksi Turun konservatorion kirkkomusiikin opiskelijoita.

Taidekappeli ei hallinnollisesti kuulu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään. Taidekappeliin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä

Kappelin toiminnanjohtaja Marjaana Valvee
p. (02) 265 77 77 tai 0440 550 370
taide.kappeli@gmail.com

Kappelin hallituksen pj. Hannu Konola
p. 040 517 6143
hannu.konola@gmail.com

Parkkipaikat

Kappeli sijaitsee Turun Hirvensalossa Meri-Karinan toiminta- ja palvelukeskuksen vieressä. Bussi nro 54 Turun keskustasta. Bussien aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Pysäköinti

Sijainti kartalla