Mikko Heininen

Mikko Heininen (1972, Rauma) soitti pianonsoiton jatkotutkintonsa Turun konservatoriossa vuonna 1996 ja valmistui musiikin maisteriksi (Master of Music) Kalifornian yliopistosta 1999. Opiskeluaikoinaan hän täydensi opintojaan useilla mestarikursseilla. Hän on työskennellyt pianomusiikin ja kamarimusiikin lehtorina Lahden Musiikkiopistossa, pianomusiikin ja säestyksen lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja vuodesta 2017 lähtien vapaana taiteilijana.

 

Lehtorin työnsä lisäksi hän on vuodesta 2003 lähtien työskennellyt läheisessä yhteistyössä Oulu Sinfonian (Oulun Kaupunginorkesteri) kanssa sinfoniakonserttien vakituisena kosketinsoitinavustajana sekä pianistina orkesterin koesoitoissa ja kamarimusiikkisarjassa. Vuonna 2006 hän esiintyi myös Oulu Sinfonian sinfoniakonserttisolistina, teoksena C. Saint-Saensin Pianokonsertto g-molli, op. 22. Hän on myös toiminut pianistina useissa suomalaisissa laulukilpailuissa, kuten Lappeenrannan, Pohjanmaan ja Otto Vallenius -laulukilpailuissa. Resitaali- ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt paitsi laajasti Suomessa, myös Baltiassa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.

Mikko Heininen on toiminut vierailevana opettajana ulkomaisissa musiikkikorkeakouluissa Ruotsissa, Norjassa, Slovakiassa, Sveitsissä ja Italiassa sekä vuonna 2006 kansainvälisillä oopperamusiikin mestarikursseilla ”Vocalissimo” Firenzessä Italiassa.

 

Syksyllä 2016 ilmestyi hänen ensimmäinen CD-levynsä, joka sisältää Claude Debussyn pianomusiikkia.

Mikko Heininen