Ripari - tärkeä askel elämän matkalla

Riparille 2019?

Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluryhmiin on päättynyt. Hajapaikkoja voi tiedustella rippikouluvastaavalta ja ilmoittautumisen hajapaikoille voi tehdä täällä. Samasta osoitteesta löydät tiedot rippikouluryhmistä ja niiden ajankohdista. Paluupostia on lupa odotella lokakuun loppupuolella – silloin selviää, mihin ryhmään olet päässyt mukaan. 

Mitä?

Rippikoulu on luterilaisen kirkon kasteopetusta, jossa lapsena kastetuille nuorille opetetaan, mistä kristillisessä uskossa on kysymys. Myös kastamattomat nuoret voivat osallistua riparille.

Riparilla tutustutaan kristilliseen uskoon, opetellaan elämään yhdessä, vietetään hartauksia ja pidetään hauskaa.

Missä?

Rippikoulun voi käydä joko kaupunki- tai leiririppikouluna.

Leiririppikoulu koostuu seurakunnan toimintaan tutustumisesta, ulkoläksyjen opettelusta, leiriä edeltävistä tapaamisista sekä leirijaksosta. Kaupunkiripariin ei sisälly leirijaksoa, vaan riparia käydään muutaman kerran kuukaudessa iltaisin koko kevään ajan.

Milloin?

Ripari käydään useimmiten 8. ja 9. luokan aikana. Ilmoittautua kannattaa kahdeksannen luokan syksyllä.

Joskus nuorella tai perheellä saattaa olla päteviä syitä rippikoulun käymiseen vuotta aikaisemmin tai myöhemmin kuin oma ikäluokka. Silloin kannattaa olla yhteydessä rippikouluista vastaavaan nuorisotyönohjaajaan.

Jos ripari on jäänyt käymättä nuoruudessa, rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Silloin kysymyksessä on useimmiten yksityisrippikoulu.

Miksi?

Näin vastaavat jo rippikoulunsa käyneet nuoret:

"Koska siellä on mahtavaa."
"Siellä saa uusia kavereita."
"Riparilla oppii paljon uutta esim. Jumalasta."
"Koska siellä on ihan paras tunnelma."

Isoseksi riparille?

Ripari on vain harvalle ihan kiva kokemus. Useimmille se on aivan mahtava tai elämän paras kokemus. Siksi niin moni nuori hakeutuu oman riparin jälkeen isoskoulutukseen.

Isoskoulutus kestää vuoden ja sen jälkeen on mahdollisuus hakeutua isoseksi ripareille ja kymppileireille. Isoskoulutuksessa opitaan paljon hauskoja ja hyödyllisiä asioita, kuten ryhmätoimintaa, leikkien vetämistä ja kristillisen uskon keskeisiä asioita.

Kukaan ei tule tässä elämässä valmiiiksi kristittynä tai ihmisenä. Isoskoulutus on monille tärkeä askel elämän matkalla, mutta se ei tee - eikä sen pidä tehdä - ketään valmiiksi. Isosenakin on lupa olla kasvamassa ja oppimassa yhdessä toisten kanssa.