Diakonia - tukea elämään

Diakonia tarkoittaa kristillistä palvelua. Me ihmiset olemme Jumalan käsiä tässä maailmassa ja meille on annettu tehtäväksi kantaa toistemme kuormia, iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Maailma ei jakaudu reppanoihin ja sankareihin, vaan jokainen meistä on elämänsä varrella niin auttajan kuin avun tarvitsijan asemassa. Seurakuntamme diakonit ovat sinua varten molemmissa tilanteissa - silloin, kun tarvitset itse apua ja silloin, kun pohdit, miten voisit itse auttaa toisia.

Diakoniatoimiston vastaanottoajat

Seurakuntamme diakonit ovat koulutukseltaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja kirkon hengellisen työn tekijöitä. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä painavista asioista. He kuuntelevat huoliasi ja auttavat sinua parhaansa mukaan.

Diakonit päivystävät Varissuon kirkon diakoniatoimistolla (Kousankatu 6) tiistaisin ja perjantaisin klo 10.00-11.30. Heihin saa yhteyden puhelimitse numerosta 040 341 7172. HUOM! Päivystys kesä-elokuussa vain tiistaisin klo 10-11.30.

 

Katariinanseurakunnan kesäkahvilat

Tervetuloa nauttimaan kesästä ja yhteisistä kahvihetkistä Varissuon kirkon alapihalle (Kousankatu 6) tiistaisin klo 13:00. Kesäkahvila aloittaa 27.6. ja viimeinen kahvila pidetään 29.8.

Nummen Punaisen tuvassa (Papinkatu 2) kokoonnutaan kahvittelemaan kesäkeskiviikkoisin klo 13:00. Kesäkahvila starttaa 7.6. ja viimeinen kerta on 26.7. Mukana vierailijoita ja seurakunnan työntekijöitä. Molemmat kahvilat ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

 

Omaishoitajien päiväkaffet - virkistystä ja vertaistukea

Kutsumme päiväkaffeille kaikki omaishoitajat, jotka hoitavat läheistään kotona. Päiväkaffeilla on tarjolla kahvin lisäksi virkistävää yhdessäoloa toisten omaishoitajien kanssa, keskustelua arjen asioista ja hartaushetki.

Tapaamme maanantaisin klo 13 kuukauden toisella viikolla Hannunniitun seurakuntatalolla (Virmuntie 2). Olet sydämellisesti tervetullut!

 

Diakoniatyön retket ja leirit

HYVÄN MIELEN LEIRI TYÖIKÄISILLE 24–26.7.2017 Sinapin leirikeskuksessa 

Kaipaatko pientä irtiottoa arjesta, mutta elämäntilanteesta johtuen sinulla on rajalliset mahdollisuudet lähteä lomalle? Tule mukaan Katariinan ja Maarian seurakuntien diakoniatyön yhdessä järjestämälle leirille! Luvassa on mukavaa ja rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, saunomista, monipuolista ohjelmaa sekä aikaa levolle, hiljentymiselle ja ulkoilulle! Leirin hinta on 71 € (sis. majoituksen, ruoat ja ohjelman). Leiri alkaa maanantaina puolen päivän aikaan ja paluu on keskiviikkona lounaan jälkeen.

Lisätiedot ja leirihakemusten tilaukset:

Katariinanseurakunnan seurakuntasihteeri p. 040 3417 350
Varissuon diakoniatoimisto ti ja pe klo 10–11.30 p. 040 3417 172
Hakemukset tulee palauttaa 5.6.2017 mennessä.