Diakonia - tukea elämään

Diakonia tarkoittaa kristillistä palvelua. Me ihmiset olemme Jumalan käsiä tässä maailmassa ja meille on annettu tehtäväksi kantaa toistemme kuormia, iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Maailma ei jakaudu reppanoihin ja sankareihin, vaan jokainen meistä on elämänsä varrella niin auttajan kuin avun tarvitsijan asemassa. Seurakuntamme diakonit ovat sinua varten molemmissa tilanteissa - silloin, kun tarvitset itse apua ja silloin, kun pohdit, miten voisit itse auttaa toisia.

Diakoniatoimiston vastaanottoajat

Seurakuntamme diakonit ovat koulutukseltaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja kirkon hengellisen työn tekijöitä. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä painavista asioista. He kuuntelevat huoliasi ja auttavat sinua parhaansa mukaan.

Diakonit päivystävät Varissuon kirkon diakoniatoimistolla (Kousankatu 6) tiistaisin ja perjantaisin klo 10.00-11.30. Heihin saa yhteyden puhelimitse numerosta 040 341 7172.

 

Omaishoitajien päiväkaffet - virkistystä ja vertaistukea

Kutsumme päiväkaffeille kaikki omaishoitajat, jotka hoitavat läheistään kotona. Päiväkaffeilla on tarjolla kahvin lisäksi virkistävää yhdessäoloa toisten omaishoitajien kanssa, keskustelua arjen asioista ja hartaushetki.

Tapaamme maanantaisin klo 13 kuukauden toisella viikolla Hannunniitun seurakuntatalolla (Virmuntie 2). Olet sydämellisesti tervetullut!

 

Diakoniatyön retket ja leirit

Varttuneen väen leiri 8.-11.5.2017 Sinapin leirikeskuksessa. 

Leirin hinta 110 eur (sisältää täysihoidon, ruokailut, matkat, materiaalit, lakanat ja pyyhkeet). Hakulomakkeita saa Varissuon kirkon diakoniatoimistosta (Kousankatu 6) sekä seurakuntatoimistosta (Eerikinkatu 3 ). Hakuaika 24.3.2017 mennessä. Lisätietoja leiristä antaa diakoni Sinikka Laine p. 040 341 7641.

Hinta ei saa olla este osallistumiselle. Jos et pysty maksamaan leirimaksua, voit hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatyöltä. Varaa aika diakoniatyöntekijältä taloustilanteesi kartoitusta varten hyvissä ajoin ennen leiriä. Ajanvaraus onnistuu tiistaisin ja perjantaisin klo 10.00-11.30 soittamalla puhelinnumeroon 040 341 7172.
 

Kevätretki Raumalle to 6.4.2017

Katariinanseurakunta järjestää retkipäivän ikäihmisille sekä seurakunnan vapaaehtoisille torstaina 6.4.2017. Retkelle lähtö on kello 8.30 Varissuon kirkolta (Kousankatu 6) ja paluu noin kello 18.15. Tule mukaan nauttimaan kevään alkamisesta yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa! Retki sisältää bussikuljetuksen, tarjoilut (lounaan ja iltapäiväkahvit), opastetun kävely- ja bussikierroksen Raumalla sekä tutustumisen Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon. Ohjelmaan on jätetty vapaa-aikaa myös esimerkiksi tuliaisostosten tekoon. Retken osallistumismaksu on 40e. Ilmoittautuminen 22.3 mennessä diakoni Sinikka Laineelle p. 040 341 7641 tai sinikka.laine@evl.fi. Muistathan mainita mahdollisista allergioista ja erityisruokavaliosta.