Nuoret aikuiset

Kristinuskon perusteita Alfa-kurssilla

Alfa-kurssia pidetään aina syksyisin jossain päin Kaarinaa.

Aloitamme kokoontumiset ilmaisella aterialla, kuulemme asiantuntijoiden opetusta, laulamme ja juttelemme pienryhmissä. Kurssilla käydään syvällisesti läpi kristinuskon perustavia aiheita kuten Jeesus, usko, Jumalan johdatus, kärsimys ja Pyhä Henki. Saa osallistua myös vain kuuntelijana.

Kuljetus kauempaa yritetään järjestää. Ilmoittautumiset ja kysymykset Mika Ostelalle p. 040 341 7187.

 

Elämysmatkalle RANSKAAN, Taizeen

 

Tarkoitus on jälleen matkustaa Etelä-Ranskaan keväällä 2018 vähän yli viikoksi. Seikkailemme toukokuussa n. 5.-12.5.2018. Taize on upea nuorten ja nuorten aikuisten suosima paikka, mutta siellä käy myös tuhansia lapsia vanhempineen ja varttuneempia ihmisiä. Eri-ikäisille on omaa ohjelmaa. Jotta iso kylän organisaatio toimii, kaikki saavat palvella - esim. ruoan jakelussa, asuinrakennusten pystyttämisessä, siivoamisessa ym. Siellä on myös pysyviä taloja, joihin majoitetaan ensin.

Korkeatasoinen, taiteellinen musiikki, ihmisten kohtaaminen, kansainvälisyys, yhteiset keskustelut, tehtävät, ilon ja luottamuksen ilmapiiri ym. ovat parhaita asioita Taizessa. Viime kerralla, kun siellä kävimme vuonna 2014, tapasimme ihmisiä maailman jokaisesta maanosasta. Parhaimmillaan alueella on n. 6000 ihmistä. Iltaisin halukkaat kokoontuvat laulamaan ja leikkimään yhdessä.

Kirkossa yksinkertaisia Taize-lauluja lauletaan ranskaksi, englanniksi, italiaksi, saksaksi, venäjäksi jopa suomeksi - ehkä yhteensä parillakymmenellä kielellä. Kun tuhannet ihmiset laulavat yhdessä, se on hyvin koskettavaa. Osaavimmat voivat osallistua kuoroharjoituksiin. Netistä löytyy paljon infoa myös suomeksi (www.taize.fr/fi). Kannattaa tutustua. Taizesta lähdettyämme on tarkoitus tutustua Pariisiin ennen paluulentoa Suomeen. Tavoitteena on, että matkaa lähtee kaikkiaan ainakin 40 ihmistä. Jonakin kertana on meitä ollut mukana yli 50 ihmistä. Taize yllättää positiivisesti joka kerta. Siksi olemme vieneet ison porukan Taizeen jo 5-6 kertaa. Seurakuntaneuvosto tekee syksyllä päätöksen matkasta.

Lentoliput, majoitus ym. maksavat noin 400 euroa per lähtijä. Olemme aina ottaneet kaikilta kuitenkin vain 100 euron ilmoittautumismaksun, ja useimpina kertoina maksu on osittain palautettu matkan jälkeen. Jokainen ottaa itselleen kattavan vakuutuksen. Muita pakollisia maksuja ei ole kuin ruoka- ja metrokulut sekä mahdollinen majoitus Pariisissa. Jos löydämme edullisen yöpaikan Pariisista, majoitumme siellä yhdeksi yöksi ja siis tutustumme kaupunkiin paremmin. Kaikki lähtijät sitoutuvat keräämään eri tavoilla varoja matkakassaan. Myymme tasokkaita luontokalentereita, suklaata, pidämme konsertin ym. Olemme onnistuneet joka kerta keräämään niin paljon rahaa, että lähtijöiden oma osuus on jäänyt hyvin pieneksi.  

Tapaamme koko porukalla ensimmäisen kerran marraskuussa Kaarinan kirkolla. Silloin vastaamme kysymyksiin, tutustumme ja suunnittelemme matkan yksityiskohtia.

Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu viimeistään lokakuun puoleen väliin mennessä. Lopullinen vahvistus matkalle on myöhemmin. Jos sinulla on kysymyksiä, vastaan mielelläni.

Mika Ostela 040-3417187 mika.ostela@evl.fi

Lattialla istuu nuoria aikuisia, joita yhdistää narukerä.
Tutustumista Heinänokassa talvella 2016