RIPARISI 107 LEIRIKIRJE

Tähän on koottu kaikki tärkeimmät asiat koskien juuri sinun leirijaksoasi.

Leiriaika: 14.-21.7.2017 Eriksgården, Heinänokan leirikeskus (Satavan saarella Turussa)

Leirin aloitus ja lopetus: Leiri alkaa pe 14.7. klo 15.30, jolloin tulee olla Heinänokassa, Eriksgården-majoitusrakennuksella (leirikeskuksen kaikista takimmainen leiripaikka). Meillä ei ole yhteiskuljetusta, vaan paikan päälle saavutaan omin kyydein (kannattaa suosia kimppakyytejä, jos mahdollista). Leirikeskuksen osoite on Heinänokantie 72, Turku. Heinänokkaan pääsee kaupungin bussilla nro 14, joka lähtee Kauppatorilta (Aurakadulta, Forumia vastapäätä) Erikvallaan klo 14.45 (päätepysäkille asti, josta on kävelymatka majoitusrakennukselle. Bussin suuntaan, mäki alas ja kävelyä niin pitkälle kuin tietä riittää). Leirimme päättyy pe 21.7. klo 12.10. Poistuminen tapahtuu myös omin kyydein. Bussi nro 14 lähtee Erikvallasta keskustaan klo 12.25.

Ota mukaan leirille:

 • muistiinpanovälineet (vihko, kynä, kumi, teroitin...). Raamatun saat seurakunnan puolesta.

 • alus- ja pussilakana sekä tyynyliina (Huom! makuupussi ei käy)

 • peseytymisvälineet (shampoo, saippua, hammasharja ja -tahna, deodorantti…)

 • vaihtovaatteita erilaisiin säävaihteluihin (olemme myös ulkona), tarpeeksi sukkia ja alusvaatteita

 • hyttysmyrkky (ei aerosoli)

 • jonkinlainen päähine (lippis, huivi tms.)

 • villasukat tai sisätossut

 • henkilökohtaiset lääkkeet

 • KELA-kortti (jos leirillä tapahtuu joku tapaturma, jonka vuoksi joudumme käymään terveyskeskuksessa, kortti nopeuttaa asioimista. Toivomme toki, ettei mitään suurempaa tapahdu kenellekään.)

 • muuta välttämätöntä mitä luulet tarvitsevasi (leirillä ei ole kioskia eli et tarvitse mukaan rahaa. Päivittäisiä ruokailuja on viisi, joten jos otat mukaan omia eväitä karkkia tms., muista kohtuus.)

 • reipasta ja iloista leirimieltä                                                

 

Jätä kotiin:

Päihteet (tupakka, alkoholi) ja huumausaineet (leiriläinen poistetaan leiriltä omalla tai vanhempien kustannuksella mikäli hänellä on hallussaan päihdyttäviä aineita tai mikäli hän on niitä nauttinut), teräaseet, viihde-elektroniikka (ulkoiset kaiuttimet, iPad, kannettava tietokone tms.), energiajuomat ja –purkat tms., kofeiinitabletit sekä kirosanat. Kännykän voit ottaa mukaasi. Älä ota leirille mukaan mitään sellaisia arvoesineitä tms. joiden katoamista pelkäät. Jokainen on vastuussa omista tavaroistaan. Leiriläiset ovat vakuutettuja seurakunnan puolesta vain tapaturmavakuutuksella. Jätä kotiin myös kaikki sellainen, joka on turhaa tai ei sovi rippileirille. Oman kännykän käyttö on sallittu vain vapaa-ajalla (ei yhteisen ohjelman aikaan (ellei erikseen mainita) eikä yöllä). Jos kännykästä aiheutuu haittaa, se kerätään opiskelu- ja yöajaksi pois leirin vetäjien haltuun.

 

Leirisääntöjen mukaan tupakointi on leirialueella kielletty. Tämä koskee myös nuuskaa. Jos kuitenkin jonkun nuoren havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, asiasta ilmoitetaan heti kotiin sekä keskustellaan nuoren kanssa rippikoulun säännöistä ja periaatteista. Jokainen nuori on omalla allekirjoituksellaan suostunut noudattamaan leirisääntöjä. Jos nuoren tästä huolimatta havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, seurauksena on uusi yhteydenotto kotiin. Tällä kertaa nuoren leirimuotoinen rippikoulu keskeytyy. Tässä tapauksessa seurakunta pyrkii järjestämään uuden rippikoulumahdollisuuden. Mahdollisista kustannuksista vastaavat nuoren vanhemmat/huoltajat. Toivomme, että tupakasta ja nuuskasta voitaisiin keskustella nuoren kotona. Varsinkin, jos vanhemmat jo etukäteen tietävät lapsensa polttavan tai nuuskaavan.

 

Leiriohjelmasta: Rippikoulun leiriosuus on usein hauska & mukava kokemus ja se on osa seurakunnan järjestämää kasteopetusta. Viikon ohjelma on aika tiivis, jotta kaikki rippikouluun liittyvät asiat saadaan käytyä läpi. Päivät alkavat herätyksellä klo 8 ja hiljaisuus tulee klo 23. Päivät koostuvat useasta eri opiskelujaksosta, ruokailuista, jumalanpalveluksista, isosten vetämistä raamatturyhmistä, ryhmätehtävistä (siivous, tiskaus yms.), ulkoilusta, iltaohjelmista ja –hartauksista. Joinakin päivinä on myös saunomismahdollisuus. On erittäin tärkeää saada nukuttua kunnolla öisin, jotta jaksaa olla leirillä koko viikon (majoitus on neljän hengen huoneissa, pojat ja tytöt erikseen. On ymmärrettävää, että kesällä nuoren päivä- ja yörytmi ovat erilaisia kuin koulupäivinä. Olisi toivottavaa, että rytmin vaihdosta voitaisiin harjoitella jo ennen leirille tuloa.). Leirillämme ei ole vierailupäivää eivätkä yksittäiset vierailut ole mahdollisia tiiviin ohjelman takia (ilman erillistä yhteydenottoa leirin johtajiin).

 

Konfirmaatioharjoitus: Konfirmaatioharjoitus järjestetään leirin jälkeen lauantaina 22.7. klo 14-15.30 Henrikinkirkossa (sisään yläkerran pääovesta)

 

Konfirmaatio: Konfirmaatiojumalanpalvelus on heti leirin jälkeisenä sunnuntaina 23.7.2017 klo 11 Henrikinkirkossa (Peltolantie 2). Sen kesto on n. 1h 20 min - puolitoista tuntia. Rippikoululaisten tulee olla kirkossa jo klo 10. Kummia pyydetään nuoren siunaamiseen mukaan. Henrikinkirkossa on hyvin tilaa eli kaikki juhlavieraat ovat tervetulleita (emme rajoita kirkkoon tulevien määrää). Rippikoululaisista ei oteta erillistä konfirmaatiokuvaa alboissa. Kirkossa voi ottaa valokuvia omalta paikaltaan.

 

Rippikoulun ohjelma- ja turvallisuusvastaavana toimii nuorisotyönohjaaja Lilli Jussila ja pastorina kappalainen Anna-Kaisa Kallio. Lisäksi leirillä työskentelee sosionomi/kirkon nuorisotyönohjaaja –opiskelija Niko Lehti sekä joukko isosia. 

 

Jos sinulla on jotain epäselvyyttä, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Mukavaa leiriä odotellen

 

Lilli Jussila                                         Anna-Kaisa Kallio                           Niko Lehti 

nuorisotyönohjaaja                       kappalainen                                     kesätyöntekijä

p. 040 3417 380                                p. 040 3417 35

lilli.jussila@evl.fi                            anna-kaisa.kallio@evl.fi