Rippikoulumme on alkanut - tervetuloa mukaan!

 

Tällä sivulla voit seurata rippikoulusi ohjelmaa ja nähdä mahdolliset muutokset sekä uutiset. Jos epäilet, oletko oikealla sivulla, tämä on siis se rippikoulu, josta vastuussa ovat ensisijaisesti Lilli ja Toni. Rippikoulumme aikana tulevat tutuiksi monet muutkin rippikoulumme kannalta tärkeät ihmiset: toiset Henrikin työntekijät, isoset ja kesätyöntekijä leirillämme Eriksgårdenissa.

Jos ohjelmaan tulee joku muutos, ilmoitamme siitä joko antamaasi puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Varmistathan siis, että meillä on käytössämme voimassa olevat tiedot. Mielellämme otamme postituslistalle myös huoltajien postit, niin silloin myös taustajoukot tietävät missä mennään. Rippikoulu on siis enemmän kuin vain oma ripari; sitä käyvät omalla tavallaan myös sinulle tärkeät ihmiset.

Jännittääkö? Ei haittaa - niin mekin jännitämme. Pikkuhiljaa tulemme tutuiksi - ja turvallisessa ympäristössä.

Antoisaa rippikouluaikaa!

 

 

 

                                                                                                 

RIPARISI 106 LEIRIKIRJE 

 

Tähän on koottu kaikki tärkeimmät asiat koskien juuri sinun leirijaksoasi.

 

         Leiriaika: 1.-7.7.2017 Eriksgården, Heinänokan leirikeskus (Satavan saarella Turussa)

 

Leirin aloitus ja lopetus: Leiri alkaa la 1.7. klo 15.45, jolloin tulee olla Heinänokassa, Eriksgården-majoitusrakennuksella (leirikeskuksen kaikista takimmainen leiripaikka). Meillä ei ole yhteiskuljetusta, vaan paikan päälle saavutaan omin kyydein (kannattaa suosia kimppakyytejä, jos mahdollista). Leirikeskuksen osoite on Heinänokantie 72, Turku. Heinänokkaan pääsee kaupungin bussilla nro 14, joka lähtee Kauppatorilta (Aurakadulta, Forumia vastapäätä) Erikvallaan klo 14.55 (päätepysäkille asti, josta on kävelymatka majoitusrakennukselle. Bussin suuntaan, vasemmalta mäki alas ja kävelyä niin pitkälle kuin tietä riittää). Leirimme päättyy pe 7.7. klo 12.10. Poistuminen tapahtuu myös omin kyydein. Bussi nro 14 lähtee Erikvallasta keskustaan klo 12.25.

 

Ota mukaan leirille:

 • muistiinpanovälineet (kynä, kumi, teroitin...). Raamatun saat seurakunnan puolesta.

 • alus- ja pussilakana sekä tyynyliina (Huom! makuupussi ei käy)

 • peseytymisvälineet (shampoo, saippua, hammasharja ja -tahna, deodorantti…)

 • vaihtovaatteita erilaisiin säävaihteluihin (olemme myös ulkona), tarpeeksi sukkia ja alusvaatteita

 • hyttysmyrkky (ei aerosoli)

 • jonkinlainen päähine (lippis, huivi tms.)

 • villasukat tai sisätossut

 • henkilökohtaiset lääkkeet

 • KELA-kortti (jos leirillä tapahtuu joku tapaturma, jonka vuoksi joudumme käymään terveyskeskuksessa, kortti nopeuttaa asioimista. Toivomme toki, ettei mitään suurempaa tapahdu kenellekään.)

 • muuta välttämätöntä mitä luulet tarvitsevasi (leirillä ei ole kioskia eli et tarvitse mukaan rahaa)

  Päivittäisiä ruokailuja on viisi, joten jos otat mukaan omia eväitä karkkia tms., muista kohtuus.

reipasta ja iloista leirimieltä

 

Jätä kotiin:

Päihteet (tupakka, alkoholi) ja huumausaineet (leiriläinen poistetaan leiriltä omalla tai vanhempien kustannuksella mikäli hänellä on hallussaan päihdyttäviä aineita tai mikäli hän on niitä nauttinut), viihde-elektroniikka (ulkoiset kaiuttimet, iPad, kannettava tietokone tms.), energiajuomat ja –purkat tms., kofeiinitabletit, teräaseet sekä kirosanat. Kännykän voit ottaa mukaasi. Älä ota leirille mukaan mitään sellaisia arvoesineitä tms. joiden katoamista pelkäät. Jokainen on vastuussa omista tavaroistaan. Leiriläiset ovat vakuutettuja seurakunnan puolesta vain tapaturmavakuutuksella. Jätä kotiin myös kaikki sellainen, joka on turhaa tai ei sovi rippileirille. Oman kännykän käyttö on sallittu vain vapaa-ajalla (ei yhteisen ohjelman aikaan (ellei erikseen mainita) eikä yöllä). Jos kännykästä aiheutuu haittaa, se kerätään opiskelu- ja yöajaksi pois leirin vetäjien haltuun.

 

Leirisääntöjen mukaan tupakointi on leirialueella kielletty. Tämä koskee myös nuuskaa. Jos kuitenkin jonkun nuoren havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, asiasta ilmoitetaan heti kotiin sekä keskustellaan nuoren kanssa rippikoulun säännöistä ja periaatteista. Jokainen nuori on omalla allekirjoituksellaan suostunut noudattamaan leirisääntöjä. Jos nuoren tästä huolimatta havaitaan tupakoivan tai nuuskaavan, seurauksena on uusi yhteydenotto kotiin. Tällä kertaa nuoren leirimuotoinen rippikoulu keskeytyy. Tässä tapauksessa seurakunta pyrkii järjestämään uuden rippikoulumahdollisuuden. Mahdollisista kustannuksista vastaavat nuoren vanhemmat/huoltajat. Toivomme, että tupakasta ja nuuskasta voitaisiin keskustella nuoren kotona. Varsinkin, jos vanhemmat jo etukäteen tietävät lapsensa polttavan tai nuuskaavan.

 

Leiriohjelmasta: Rippikoulun leiriosuus on usein hauska & mukava kokemus ja se on osa seurakunnan järjestämää kasteopetusta. Viikon ohjelma on aika tiivis, jotta kaikki rippikouluun liittyvät asiat saadaan käytyä läpi. Päivät alkavat herätyksellä klo 8 ja hiljaisuus tulee klo 23. Päivät koostuvat useasta eri opiskelujaksosta, ruokailuista, jumalanpalveluksista, isosten vetämistä raamatturyhmistä, ryhmätehtävistä (siivous, tiskaus yms.), ulkoilusta, iltaohjelmista ja –hartauksista. Joinakin päivinä on myös saunomismahdollisuus. On erittäin tärkeää saada nukuttua kunnolla öisin, jotta jaksaa olla leirillä koko viikon (majoitus on neljän hengen huoneissa, pojat ja tytöt erikseen. On ymmärrettävää, että kesällä nuoren päivä- ja yörytmi ovat erilaisia kuin koulupäivinä. Olisi toivottavaa, että rytmin vaihdosta voitaisiin harjoitella jo ennen leirille tuloa.). Leirillämme ei ole vierailupäivää eivätkä yksittäiset vierailut ole mahdollisia tiiviin ohjelman takia (ilman erillistä yhteydenottoa leirin johtajiin).

 

Konfirmaatio: Konfirmaatiojumalanpalvelus on heti leirin jälkeisenä sunnuntaina 9.7.2017 klo 11 Henrikinkirkossa (Peltolantie 2). Sen kesto on n. 1h 15 min - puolitoista tuntia. Rippikoululaisten tulee olla kirkossa jo klo 10.15. Kummeja pyydetään nuoren siunaamiseen mukaan. Henrikinkirkossa on hyvin tilaa eli kaikki juhlavieraat ovat tervetulleita (emme rajoita kirkkoon tulevien määrää). Rippikoululaisista ei oteta erillistä konfirmaatiokuvaa. Kuvia voi ottaa kirkossa omalta paikaltaan.

 

Rippikoulun ohjelma- ja turvallisuusvastaavana toimii nuorisotyönohjaaja Lilli Jussila ja pastorina kappalainen Toni Pätsi. Lisäksi leirillä työskentelee musiikkikasvatuksen opiskelija Reetta Hotti sekä joukko isosia. 

 

Jos sinulla on jotain epäselvyyttä, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Mukavaa leiriä odotellen

                                                                                                         

Lilli Jussila                                                                                          

nuorisotyönohjaaja                                                          

p. 040 3417 380                               

lilli.jussila@evl.fi                           

 

Toni Pätsi

kappalainen 

p. 040 3417 378

toni.patsi@evl.fi

 

 

 

 

 

Rippikoululaisia merellä harjoittelemassa melomista.
Rippikoulussa voi kokea monenlaista

Ota yhteyttä

Lilli Jussila
nuorisotyönohjaaja
Henrikinseurakunta
 
Toni Pätsi
kappalainen
Henrikinseurakunta