Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä. Keräysvaroista 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan vede saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40% käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta. Diakoniarahastosta myönnetään kertaluontoisia avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpostusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

 

Tulevia Yhteisvastuutapahtumia:

  • lauantaina 24.3.2018 kesärenkaiden vaihtotapahtuma yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa. Peltolan koulutalo, Ilpoistentien puoleinen portti. Vain tavalliset henkilöautot. Renkaiden vaihto ja huuhtelu 25e, sisältää kahvin ja pullan.Voit aina lahjoittaa Yhteisvastuulle haluamallasi tavalla, katso Yhteisvastuun sivuilta puhelinnumerot ja pankkiyhteys. Henrikinseurakunnan viitenumero on 301084. Voit myös tuoda kolehdin Yhteisvastuulle suoraan seurakunnan työntekijöille, joka vie lahjoituksen eteenpäin.


Tiedustelut Mia Lehtonen p. 040 3417 162 tai mia.lehtonen@evl.fi

Yhteisvastuun lipaskerääjät Skanssissa helmikuussa 2016.
Yhteisvastuun lipaskerääjät Skanssissa helmikuussa 2016.