Diakonia on kirkon auttamistyötä

Diakoniatyöstä voi saada neuvontaa, keskusteluapua ja taloudellista tukea. Kirkon työntekijöinä olemme valmiit pohtimaan kanssasi myös hengellisiä kysymyksiä. Ammatillinen keskusteluapu on ilmaista, työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Ota yhteyttä, asiat selviävät aina jollakin tavalla. 

 

Ajanvaraus ti ja to klo 10 -11 p. 040-3417 614. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai sähköpostilla: henrikin.diakonia@evl.fi Diakoniatoimisto Henrikinkirkolla, Peltolantie 2.

Aika työntekijän puheille pyritään  antamaan kahden viikon sisällä, mutta yhteydenottoja tulee niin paljon, että emme aina tahdo pysyä perässä. Se on harmillista, ennakoi siis hiukan avuntarvettasi.

Taloudellinen apu voi tarkoittaa ostolupaa ruokakauppaan tai jonkun laskun maksamista (esim sähkö- tai puhelinlasku). Diakoniatoimistosta ei saa rahaa tilille.  Käytettävissä olevat varat eivät riitä toistuvaan avustamiseen eivätkä kaikki hakijat saa toivomaansa rahallista apua. Etusijalla ovat uudet hakijat.

Kaikki yhteiskunnan antamat tuet (esim. toimeentulotuki) pitää olla haettuna ensin. Ota mukaan viimeisin toimeentulotukipäätös tai tiliotteet tai pankkitunnukset, joilla pääset palveluihin, jotta voimme selvitellä taloudellista tilannettasi.

Huomaathan, että vuokrarästiasioissa pitää ensin hakea sekä Kelasta että sosiaalitoimesta päätös ensin tavallisesta toimeentulotuesta ja sen jälkeen harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Päätöksen harkinnanvaraisesta tuesta tekee sosiaalityöntekijä, joten varaa aika hänelle. 

 

Seurakunnan diakoniatyön kautta voi hakea avustuksia lasten harrastuksiin ja opintoihin Tukikummit-säätiöltä. 

 

Diakoniatyöntekijän kokemuksella kootut talousohjeet täällä.