Diakonia auttaa arjessa

Ajanvaraus ti ja to klo 10 -11 p. 040-3417 614. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai sähköpostilla: henrikin.diakonia@evl.fi Diakoniatoimisto Henrikinkirkolla, Peltolantie 2.

Aika työntekijän puheille pyritään  antamaan kahden viikon sisällä, mutta yhteydenottoja tulee niin paljon, että emme aina tahdo pysyä perässä. Se on harmillista, ennakoi siis hiukan avuntarvettasi.

Diakoniatyöntekijät kuuntelevat sinua ja huoliasi tarkalla korvalla. Etsitään yhdessä uusia ratkaisuja arjen murheisiin ja erilaisia avun lähteitä. Usein jo keskustelu toisen kanssa selventää tilannetta tarpeeksi. Kuuntelemme murheita ihmissuhteissa, jaksamisessa, sairastamisessa, raha-asioissa tai muissa asioissa, jotka uhkaavat vetää toivottomuuteen. Kirkon työntekijöinä olemme valmiit pohtimaan kanssasi myös hengellisiä kysymyksiä. Ammatillinen keskusteluapu on ilmaista, työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus.

Seurakunnalta voi hakea taloudellista apua yllättävissä kriisitilanteissa. Apu on kertaluonteista. Kaikki yhteiskunnan antamat tuet (esim. toimeentulotuki) pitää olla haettuna ensin. Taloudelliseen avustamiseen liittyy aina taloussuunnitelman tekeminen. Käytettävissä olevat varat eivät riitä toistuvaan avustamiseen eivätkä kaikki hakijat saa toivomaansa rahallista apua. Etusijalla ovat uudet hakijat.

Huomaathan, että vuokrarästiasioissa pitää ensin hakea Kelasta ja sosiaalitoimesta päätös sekä tavallisesta toimeentulotuesta että harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Päätöksen harkinnanvaraisesta tuesta tekee sosiaalityöntekijä, joten varaa aika hänelle.