Ajan hermolla

Henrikin Tähkät on vuonna 2010 perustettu aikuistyön luento- ja tapahtumatoimintaa suunnitteleva ja toteuttava ryhmä. Sen kokoonpano on syntynyt kutsuperiaatteella ja ryhmä täydentyy tarvittaessa.

Henrikin Tähkät on järjestänyt esim. Henrikin alueen kaupunginosia esitteleviä kävelykierroksia, musiikki-ja luontoaiheisia ulkoilmatilaisuuksia kirkon pihapiirissä ja lähietäisyydellä sekä erityisiä asiantuntijaluentosarjoja. Niistä tunnetuimmaksi on noussut syksyn 2015 maahanmuutto- ja pakolaisaiheinen luentosarja,  jossa mm. ministeri Petteri Orpo oli luennoitsijana.

Kolme näkökulmaa Suomen ja Turun sataan vuoteen

Suomen juhlavuoden Henrikin luennot käsittelevät Turun ja koko itsenäisen maan historian merkittäviä vaiheita kolmen näkökulman valossa:

Itsenäistymiskehityksen alkuvaiheessa Turku koki nopean vallanvaihdoksen, joka ei kuitenkaan jäänyt pysyväksi. Kaupunki selvisi murrosvaiheesta yllättävän vähin vaurioin itsenäisen tasavallan rauhanaikaan.

Sarjan toisena osana oleva dokumenttielokuva Sodan murtamat kertoo ponnistuksista itsenäisyyden säilyttämiseksi sekä erityisesti siitä, kuinka kovan henkilökohtaisen hinnan moni sodassa ollut joutui maksamaan ja kuinka sodan varjo on ulottunut seuraaviin sukupolviin saakka.

Sotakorvaukset olivat suuri rasitus maalle, mutta Turun perinteiselle telakkateollisuudelle ne antoivat mahdollisuuden näyttää kilpailukykyään, jota on kehitetty menestyksellä näihin päiviin saakka. Telakan menestys luo uskoa talouden nousuun nyt  Suomen juhlavuotenakin.

Tilaisuudet  järjestetään Henrikinkirkossa Peltolantie 2.

  • ma 6.3. klo 18    Itsenäistymisen yllättävät alkuvaiheet Turussa. Dosentti Rauno Lahtinen, Punainen Turku 1917-1918 
  • ma 13.3. klo 18  Sotakokemusten pitkä taakka ja raskas varjo. Sodan murtamat -dokumenttielokuva. Keskustelussa mukana ohjaaja Timo Korhonen.
  • ma 20.3. klo 18  Merelliset elinkeinot Turun hyvinvoinnin rakentajina sotavuosien ajoista tähän päivään. FL Veikko Laakso ja palvelujohtaja Esa Lindqvist.   

 

Tilaisuuksien juontamisesta, keskustelun johtamisesta sekä aiheisiin liittyvistä runoista vastaavat  Henrikin Tähkät.

Tervetuloa!

YouTube-video