Viittomakielisten seurakunta

Viittomakielisenä sinulla on oma seurakuntasi, viittomakielisten seurakunta. Sen puitteissa voit osallistua säännölliseen toimintaan: jumalanpalveluksiin, raamattupiiriin, kerhoihin ja retkiin. Ja saat apua omalta, viittomakielentaitoiselta diakoniatyöntekijältä.

Olet sitten viittomakieltä käyttävä kuuro, kuuroutunut tai kuurosokea, saat omassa seurakunnassa tukea hengelliseen elämääsi. Seurakuntatyön lisäksi tukenasi on diakonia- ja sosiaalityö. Ne kaikki edesauttavat myös sitä, että pystyt ylläpitämään omaa viittomakielistä kulttuuriasi.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella asuu noin kolmesataa viittomakieltä käyttävää kuuroa, kuuroutunutta tai kuurosokeaa. Viittomakielisten seurakunnan ajankohtaisesta toiminnasta tiedotetaan Ylen teksti-tv:n sivulla 558.

Kuurojen kevätretki Pyhärannan kirkkoon
Kuurojen seurakunnan kevätretkellä tutustuttiin Pyhärannan kirkkoon.
Pantomiimiesitys kuurojen kevätjuhlassa
Kuurojen keskiviikkopiirin kevätjuhlassa nähtiin pantomiimiesitys.

Vastaanotto torstaisin

Viittomakielisten diakoniatyöntekijä on viittomakielisiä varten. Hän auttaa sinua esimerkiksi silloin, kun olet yhteydessä viranomaisiin, esimerkiksi terveydenhuollon palveluissa. Työntekijälle kannattaa varata aika, jos asiasi vaatii pidempää selvittelyä.

Viittomakielisten diakoniatyöntekijän vastaanotto on torstaisin klo 13–15 diakoniakeskuksessa, Puutarhakatu 22.