Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia.

Seurakuntapiirit

Seurakuntapiiri kokoontuu kerran kuukaudessa, aina keskiviikkoisin klo 14 alkaen. Jos sinua kiinnostaa hengellinen piiri, tule mukaan. Puhumme piirissä hengellisistä asioista ja seuraamme kirkkovuoden tapahtumia. Tapaamisissa voi myös olla vuodenaikaan liittyvä teema. Saat myös tietoa muista seurakuntien tapahtumista. Pappi hoitaa seurakuntapiirin kokoontumiset. Seurakuntapiiri kokoontuu Diakoniakeskuksessa, Puutarhakatu 22. käynti sisäpihan kautta.

Kevät 2018

  • 3.1.2018 klo 14
  • 7.2.2018 klo 14
  • 7.3.2018 klo 14
  • 4.4.2018 klo 14
  • 2.5.2018 klo 14

 

Osviitta-vammaisareenat

Osviitta- vammaisareenoissa Henrikin kirkolla Silmu-kokoushuoneessa on paikalla aina joku alustuspuheenvuoron pitäjä eri aiheista. Mahdollisuus keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Hengellistä antia laulun ja hartauden muodossa. Ilmainen kahvitus lopuksi. Kevään 2018 kokoontumiset osuu keskiviikkopäiviin ja aika on aina klo 14.00-15.30

  • ke 31.1.2018 klo 14.00-15.30 (tunnemaalaus ja taideterapia alustus Jenni Heino)
  • ke 28.2.2018 klo 14.00- 15.30
  • Ke 21.3.2018 klo 14.00- 15.30 (pääsiäisen ilosanoma)
  • ke 25.4.2018 klo 14.00-15.30

 

Kirkkopyhät ja Juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. Kevään kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina.

Kirkkopyhäretki Kirkko kaikille- Messuun Paimion kirkkoon su 11.3.2018 klo 10.00. Messussa käytetään kuvatulkkausta. Messun jälkeen keittolounas ja leivoskahvit Mikaelintalolla. Retken hinta hinta tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Retkelle lähtö Turusta n. klo 8.30.  Retkelle voi ilmoittautua Tanjalle p. 040- 341 7244 tai tanja.rantapere@evl.fi

 

Leirit ja retket

Vuonna 2018 järjestetään useampi leiri mm.  yhteistyöleiri Parkinsonyhdistyksen kanssa,  Aivovammayhdistyksen kanssa syyskuussa ja Nivelyhdistyksen kanssa lokakuulla. Seurakuntien vammaistyön yhteisleiri järjestetään heinä- elokuun vaihteessa 2018. Lastenlasten ja isovanhempien leiri on elokuun lopulla viikonloppuna. 

Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä tai suoraan ko yhdistyksistä.  

 

Uutta erityislasten/ vammaistenlasten perheille

Perheille on alkamassa erityismuskariryhmä hiihtoloman jälkeen ja toukokuussa värikylpyryhmä. Toiminta toteutetaan yhteistyössä seurakuntayhtymän perhetyön kanssa.

Muskariin on alkanut ilmoittautuminen www.kirkonrotta.fi sivullla ja ryhmässä on tilaa vain rajoitettu määrä. Ryhmiin on pieni perhekohtainen maksu ja ilmoittautuminen on sitova. Värikylpyryhmään ilmoittautuminen alkaa kevään aikana samalla sivulla. Ryhmistä voit tiedustella lisää Tanjalta.

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040-3417244

etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Ota yhteyttä

Tanja Rantapere
diakoniatyöntekijä