Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin jne.

Osviitta-vammaisareenat

Osviitta- vammaisareenoissa Henrikin kirkolla Silmu-kokoushuoneessa on paikalla aina joku alustuspuheenvuoron pitäjä eri aiheista. Mahdollisuus keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Hengellistä antia laulun ja hartauden muodossa. Ilmainen kahvitus lopuksi. Kesto n. vajaa 2 tuntia.

  • ke 26.9.2018 klo 17.00 alkaen  (pureudutaan Netti turvallisuusteen ja Some-käyttäytymiseen)
  • ke 14.11.2018 klo 17.00 alkaen

Vammaisryhmien hengellinen piiri

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Voit tulla paikalle jo klo 15.30, niin tarjoamme kahvit ja sitten aloitamme ohjelman klo 16.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen, mutta paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  Alla näkyvät syksyn kokoontumiskerrat ja aiheet niiden perässä.

  • 3.10. Keskiviikko klo 16-17 JUMALAN SANANSAATTAJAT
  • 14.11. Keskiviikko klo 16-17 KUOLEMASTA ELÄMÄÄN
  • 5.12. Keskiviikko klo 16-17 KIITOS ISÄNMAASTA

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. Kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina.

Vammaistyön syyskirkko su 14.10. klo 10 Mikaelin kirkossa. Seurakuntien vammaistyö osallistuu yhdessä Mikaelin seurakunnan kanssa järjestelyihin. Kirkossa käytämme selkokieltä, kuvia ja tukiviittomia. Toimijoina palvelutehtävissä on eri tavoin vammaisia seurakuntalaisia. Tervetuloa mukaan!

Vammaistyön kauneimmat joululaulut ja puurojuhla la 24.11. klo 14-16 Kaarinan kirkossa, Voudinkatu 2. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille seurakuntien vammaistyön asiakasryhmille. Ilmoittautumiset juhlaan 19.11. mennessä tarjoilun vuoksi.

Leirit ja retket

Vuonna 2018 järjestetään useampi leiri. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

  • Nivelyhdistyksen kanssa lokakuulla 22.-25.10.2018. Ilmoittautumiset suoraan Nivelyhdistykseen.

Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä tai suoraan ko yhdistyksistä.  

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040-3417244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Diakoniakeskus

Näkövammais- ja vammaistyö