Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia.

Seurakuntapiirit

Seurakuntapiiri kokoontuu kerran kuukaudessa, aina keskiviikkoisin klo 14 alkaen. Jos sinua kiinnostaa hengellinen piiri, tule mukaan. Puhumme piirissä hengellisistä asioista ja seuraamme kirkkovuoden tapahtumia. Tapaamisissa voi myös olla vuodenaikaan liittyvä teema. Saat myös tietoa muista seurakuntien tapahtumista. Pappi hoitaa seurakuntapiirin kokoontumiset. Seurakuntapiiri kokoontuu Diakoniakeskuksessa, Puutarhakatu 22. käynti sisäpihan kautta.

Syksy 2017

  • 6.9.2017 klo 14
  • 4.10.2017 klo 14
  • 1.11.2017 klo 14

 

Osviitta-vammaisareenat

Osviitta- vammaisareenoissa Henrikin kirkolla Ruususalissa on paikalla aina joku alustuspuheenvuoron pitäjä eri aiheista. Mahdollisuus keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Hengellistä antia laulun ja hartauden muodossa. Kahvitellaan lopuksi.

  • ma 25.9.2017 klo 14.00
  • ke 25.10.2017 klo 14.00
  • ma 20.11.2017 klo 14.00

 

Kirkkopyhät ja Juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa.

Olemme lähdössä Kirkkopyhäretkelle Mynämäen kirkkoon su 10.9.2017. Lähtö Henrikin kirkolta 8.30, jonne voi jättää tarvittaessa oman auton. Kyytiin pääsee myös linja-autoasemalta.  Messun jälkeen jatkamme Mietoisten puolelle Leinakkalan pitosaliin, jossa ruokailemme. Paikan isäntä esittelee meille paikkoja ja kertoo paikan historiasta. Turkuun jatkamme maisemareitin kautta. Hinta  40e sis.matkat ja ruuan. Ilmoittautumiset Ja tiedustelut sekä ruokavaliot 1.9. mennessä Tanjalle.

Vammaistyön yhteistä joulujuhlaa vietämme la 25.11.2017 klo 14.30–16.30 Henrikin kirkolla.

Leirit ja retket

Vuonna 2017 järjestetään kaksi leiriä. 29.5.-1.6. on yhteistyöleiri Parkinsonyhdistyksen kanssa ja  Aivovammayhdistyksen kanssa syyskuussa vkl 22.-24.9.  Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä tai suoraan ko yhdistyksistä.  

Seuraava Seurakuntien vammaistyön yhteisleiri järjestetään kesällä 2018.

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040-3417244

etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Ota yhteyttä

Tanja Rantapere
diakoniatyöntekijä