Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia.

Osviitta-vammaisareenat

Osviitta- vammaisareenoissa Henrikin kirkolla Silmu-kokoushuoneessa on paikalla aina joku alustuspuheenvuoron pitäjä eri aiheista. Mahdollisuus keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Hengellistä antia laulun ja hartauden muodossa. Ilmainen kahvitus lopuksi. Kesto n. vajaa 2 tuntia.

  • ke 26.9.2018 klo 17.00 alkaen  
  • ke 14.11.2018 klo 17.00 alkaen

 

Kirkkopyhät ja Juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. Kevään kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina.

 

Leirit ja retket

Vuonna 2018 järjestetään useampi leiri. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

  • Aivovammayhdistyksen kanssa syyskuussa 21.-23.9.2018. Ilmoittutumisesta ilmoitetaan myöhemmin ja ne tapahtuvat suoraan yhditykselle.
  • Nivelyhdistyksen kanssa lokakuulla 22.-25.10.2018. Ilmoittautumiset suoraan Nivelyhdistykseen.
  • Seurakuntien vammaistyön yhteisleiri järjestetään 30.7.-2.8.2018 Sinapin leirikeskuksessa. TÄYNNÄ! 
  •  Seurakuntien vammaisten Lastenlasten ja isovanhempien leiri on elokuun lopulla 31.8.-2.9.2018 Sinapin leirikeskuksessa.  Ilmoittudu leirille 27.7. mennessä tästä löytyvällä erityisleirihakemuksella: Isovanhempien ja lastenlasten vammaistyön leirihakemus. Tulosta lomake, täytä tiedot ja lähetä alla mainittuun osoiteeseen. Leirimainos löytyy tästä: Isovanhempien ja lastenlasten leiri 2018

Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä tai suoraan ko yhdistyksistä.  

Palauta ilmoittautumislomake postitse tai sähköpostitse: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Diakoniakeskus/Vammaistyö, PL922, 20101 Turku

tai sähköpostitse: tanja.rantapere@evl.fi

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040-3417244

etunimi.sukunimi@evl.fi

 

diakoniatyöntekijä
Diakoniakeskus

Näkövammais- ja vammaistyö