Kehitysvammaistyö

Kirkko auttaa ja tukee kehitysvammaisia ja heidän perheitään eri elämänvaiheissa. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus kristilliseen kasvatukseen ja elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta.

Sinulle ja perheellesi on tarjolla monenlaista toimintaa. On säännöllisesti kokoontuvia kerhoja ja ryhmiä. Retkiä ja leirejä on tarjolla muutama vuodessa. Kirkkopyhiä vietämme yhdessä esimerkiksi joulun ja pääsiäisen yhteydessä. Hartaustilaisuuksia pidämme kouluilla, asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa.

Tuohuskynttilöitä ristinmuotoisessa puisessa kynttilänjalassa
Tuohusristi Sinapin kappelissa
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa. Uimarannalla
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa

Pidä myös mielessäsi, että Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät toimintaa ja tapahtumia kaikille. Seurakunnat kertovat siitä seurakuntayhtymän omassa Lilja-lehdessä (ent. Kirkko ja Me). Se ilmestyy joka kuukauden viimeisenä torstaina. Osallistu rohkeasti oman alueesi seurakunnan toimintaan!

Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti, ota yhteyttä tai kerro toiveesi huoltajalle tai ohjaajalle. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tule mukaan toimintaan

Musiikkikerho

Nuorille ja aikuisille tarkoitettu musiikkikerho kokoontuu maanantaina, noin joka toinen kerta.  Kerhon musiikinohjaajana on Outi Hokka, ja mukana on myös yleisavustajia. Kerho kokoontuu Henrikin kirkon Ruususalissa, Peltolantie 2.

Syksyllä kerho alkaa maanantaina 10.9. klo 17.30-18.30 - muut kerrat: 24.9., 8.10., 22.10., 19.11. ja 10.12. Huom! Lokakuun jälkeen kerhot ovat vain kerran kuukaudessa.

Omaishoitajille

Äitien syyskaffet tiistaina 23.10. klo 13, Valokuvanäyttely Ellin työstä. Samalla juhlitaan Elli Jokisen 100v syntymäpäivää. Paikka ilmoitetaan lähempänä.

Tärskyssä Tarjan tuokiot

Diakoni Tarjan tuokiot pidetään kerran kuussa keskiviikkoisin. Tule tuolloin paikalle ja jutellaan sekä pohditaan yhdessä -  elämää syvemmin. Syksyn aikana käsitellään eri teemoja mm Sinusta, minusta, meistä, ihmisyydestä, erilaisuudesta, tasa-arvosta, minun ja sinun kirkosta. Samalla tutustutaan kirkon uuteen työskentelymateriaaliin ihmiskäsityksestä ja yhteisöllisyydestä -Mahdollistava kirkko. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

ke 29.8. klo 14.30 - 16

ke 26.9. klo 14.30 -16

ke 24.10. klo 14.30-16

ke 28.11. klo 14.30-16

ke 19.12. klo 14.30-16

Tärsky on matalankynnyksen kohtaamispaikka erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Läntinen Pitkäkatu 33.

Elämää suuremmat kävelyt hautausmaalla syksyllä 2018

Asumisyksikön toiveesta ideoitu kävelyt Turun vanhalla hautausmaalla. Kävelyjen aikana on mahdollisuus puhua surusta ja kuolemasta. Kysy lisätietoja Tarjalta.

Kirkkotilaisuudet ja juhlat

Vammaistyön syyskirkko su 14.10. klo 10 Mikaelin kirkossa. Seurakuntien vammaistyö osallistuu yhdessä Mikaelin seurakunnan kanssa järjestelyihin. Kirkossa käytämme selkokieltä, kuvia ja tukiviittomia. Toimijoina palvelutehtävissä on eri tavoin vammaisia seurakuntalaisia. Tervetuloa mukaan!

Vammaistyön kauneimmat joululaulut ja puurojuhla la 24.11. alkaen klo 13 Kaarinan kirkossa, Voudinkatu 2. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille seurakuntien vammaistyön asiakasryhmille. Ilmoittautumiset juhlaan 19.11. mennessä tarjoilun vuoksi.

Kehitysvammaistyön perinteinen joulukirkko ke 19.12. klo 9.30 - Henrikinkirkossa. Lopuksi tarjolla glögiä ja piparia. Kirkon toimittaa kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola avustajineen.

Leirit 2019

Seuraavat leirit pidetään seurakuntien kehitysvammaistyössä vuonna 2019.

Ryhmä- ja vastaanottotoiminta

Toimintakeskuksissa on ryhmä- ja vastaanottotoimintaa noin kerran kuukaudessa.

Kaarinassa: Toimintakeskus Tiklissä on ryhmä keskuksen työntekijöille. Ryhmässä keskustellaan ja lauletaan eri teemoista. Lue lisää Tiklin verkkosivuilta.

Turussa: Katariinan, Orikedon, Pormestarin ja Toivolan toimintakeskuksissa on keskusteluryhmiä ja mahdollisuus henkilökohtaisiin tapaamisiin. Keskusteluajan voit varata omalta työohjaajaltasi.

Vastaanottoa ja muuta yhteistyötä tehdään sopimuksen mukaan myös kohtaaispaikka Tärskyn kanssa, Läntinen Pitkäkatu http://turunkvtuki.net/

Pienten ja kouluikäisten erityislasten perheet

Järjestämme keskustelumahdollisuuksia perheille tai vanhemmille aina tarpeen mukaan. Ole yhteydessä! Yhteistyökumppanimme tarjoavat erityislasten perheille:

  • Turun Seudun Omaishoitokeskus järjestää omaishoidon lapsiperheiden vertaistoimintaa.
  • Kehitysvammaisten tukiyhdistykset Turussa ja Kaarinassa http://turunkvtuki.net/ ja Kehitysvammaisten Tukiliitto tarjoavat perheille toimintaa ja antavat erityisperheitä koskevaa asiatietoa ja tukea.
  • Tulossa keväällä 2018: leiri Kaarinassa asuville omaishoidon lapsiperheille. Leiri järjestetään Kaarinan seurakunnan diakoniatyön kanssa yhteisesti. Tarkemmat tiedustelut leiristä Kaarinan seurakunnan diakoniatyöltä.