Kehitysvammaistyö

Kirkko auttaa ja tukee kehitysvammaisia ja heidän perheitään eri elämänvaiheissa. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus kristilliseen kasvatukseen ja elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta.

Sinulle ja perheellesi on tarjolla monenlaista toimintaa. On säännöllisesti kokoontuvia kerhoja ja ryhmiä. Retkiä ja leirejä on tarjolla muutama vuodessa. Kirkkopyhiä vietämme yhdessä esimerkiksi joulun ja pääsiäisen yhteydessä. Hartaustilaisuuksia pidämme kouluilla, asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa.

Tuohuskynttilöitä ristinmuotoisessa puisessa kynttilänjalassa
Tuohusristi Sinapin kappelissa
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa. Uimarannalla
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa

Pidä myös mielessäsi, että Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät toimintaa ja tapahtumia kaikille. Seurakunnat kertovat siitä seurakuntayhtymän omassa Lilja-lehdessä (ent. Kirkko ja Me). Se ilmestyy joka kuukauden viimeisenä torstaina. Osallistu rohkeasti oman alueesi seurakunnan toimintaan!

Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti, ota yhteyttä tai kerro toiveesi huoltajalle tai ohjaajalle. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tule mukaan toimintaan

Musiikkikerho

Nuorille ja aikuisille tarkoitettu musiikkikerho kokoontuu maanantaina, noin joka toinen kerta.  Kerhon musiikinohjaajana on Outi Hokka, ja mukana on myös yleisavustajia. Kerho kokoontuu Henrikin kirkon Ruususalissa, Peltolantie 2.

Syksyllä kerho alkaa maanantaina 10.9. klo 17.30-18.30 - muut kerrat: 24.9., 8.10., 22.10., 19.11. ja 10.12. Huom! Lokakuun jälkeen kerhot ovat vain kerran kuukaudessa.

Omaishoitajille

Äitien syyskaffet tiistaina 23.10. klo 13

Leirit 2018

  • Kesällä tulossa lasten kesäleiri 29.6. - 1.7. Sinapissa. Leiri on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville, alle 14 v lapsille. Hina 40€/lapsi, johon sisältyy täysihoito leiriajalta, liinavaatepaketti ja avustajien apu ja tuki.  Ilmoittautuminen on ajankohtaista maalis-huhtikuussa. Alla Ilmoittautumiskaavake, joka voit lähettää 30.4.2018 mennessä alla olevaan osoitteeseen tai sähköpostitse.
  • Isovanhemmat lastenlapset leiri Sinapissa 31.8.-2.9. Ilmoittudu leirille 27.7. mennessä tällä lomakkeella: Isovanhempien ja lastenlasten vammaistyön leirihakemus. Tulosta ja palauta se täytettynä sähköpostitse tai postitse alla näkyvään osoiteeseen. Leirimainos löytyy tästä: Isovanhempien ja lastenlasten leiri 2018.
 
Yleinen leirille ilmoittautumislomake:Erityisleirihakemus

Palauta sähköpostitse tai postitse: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Diakoniakeskus/kehitysvammaistyö, Puutarhakatu 22, 20100 Turku

tai e-mail: tarja.muurinen@evl.fi

Ryhmä- ja vastaanottotoiminta

Toimintakeskuksissa on ryhmä- ja vastaanottotoimintaa noin kerran kuukaudessa.

Kaarinassa: Toimintakeskus Tiklissä on ryhmä keskuksen työntekijöille. Ryhmässä keskustellaan ja lauletaan eri teemoista. Lue lisää Tiklin verkkosivuilta.

Turussa: Katariinan, Orikedon, Pormestarin ja Toivolan toimintakeskuksissa on keskusteluryhmiä ja mahdollisuus henkilökohtaisiin tapaamisiin. Keskusteluajan voit varata omalta työohjaajaltasi.

Vastaanottoa ja muuta yhteistyötä tehdään sopimuksen mukaan myös kohtaaispaikka Tärskyn kanssa, Läntinen Pitkäkatu http://turunkvtuki.net/

Pienten ja kouluikäisten erityislasten perheet

Järjestämme keskustelumahdollisuuksia perheille tai vanhemmille aina tarpeen mukaan. Ole yhteydessä! Yhteistyökumppanimme tarjoavat erityislasten perheille:

  • Turun Seudun Omaishoitokeskus järjestää omaishoidon lapsiperheiden vertaistoimintaa.
  • Kehitysvammaisten tukiyhdistykset Turussa ja Kaarinassa http://turunkvtuki.net/ ja Kehitysvammaisten Tukiliitto tarjoavat perheille toimintaa ja antavat erityisperheitä koskevaa asiatietoa ja tukea.
  • Tulossa keväällä 2018: leiri Kaarinassa asuville omaishoidon lapsiperheille. Leiri järjestetään Kaarinan seurakunnan diakoniatyön kanssa yhteisesti. Tarkemmat tiedustelut leiristä Kaarinan seurakunnan diakoniatyöltä.