Kehitysvammaistyö

Kirkko auttaa ja tukee kehitysvammaisia ja heidän perheitään eri elämänvaiheissa. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus kristilliseen kasvatukseen ja elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta.

Sinulle ja perheellesi on tarjolla monenlaista toimintaa. On säännöllisesti kokoontuvia kerhoja ja ryhmiä. Retkiä ja leirejä on tarjolla muutama vuodessa. Kirkkopyhiä vietämme yhdessä esimerkiksi joulun ja pääsiäisen yhteydessä. Hartaustilaisuuksia pidämme kouluilla, asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa.

Tuohuskynttilöitä ristinmuotoisessa puisessa kynttilänjalassa
Tuohusristi Sinapin kappelissa
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa. Uimarannalla
Lasten kesäleiri 2016 Sinapissa

Pidä myös mielessäsi, että Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät toimintaa ja tapahtumia kaikille. Seurakunnat kertovat siitä seurakuntayhtymän omassa Lilja-lehdessä (ent. Kirkko ja Me). Se ilmestyy joka kuukauden viimeisenä torstaina. Osallistu rohkeasti oman alueesi seurakunnan toimintaan!

Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti, ota yhteyttä tai kerro toiveesi huoltajalle tai ohjaajalle. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tule mukaan toimintaan

Musiikkikerho

Nuorille ja aikuisille tarkoitettu musiikkikerho kokoontuu joka toinen maanantai.  Kerhon musiikinohjaajana on Outi Hokka, ja mukana on myös yleisavustajia. Kerho kokoontuu Henrikin kirkon Ruususalissa, Peltolantie 2.

Vuoden 2018 kevään kerhot: 29.1., 12.2., 26.2., 12.3., 9.4., 23.4., ja 7.5.  klo 17.30–18.30

 

Minun tarinani

Uusi ryhmä! Elämäntarinaryhmä 60 + vuotiaille kehitysvammaisille. Alkaa ti 16.1. klo 12.30-14 diakoniakeskuksessa ja kokoontuu kevään aikana 6 kertaa. Ryhmään otetaan 8 hlö. ilm. 10.1. mennessä Tarjalle.

Millainen on sinun elämäsi käsikirjoitus? Jokaisen elämä on tarina  ja elämä koostuu monista pienistä tarinoista. Tervetuloa ryhmään, kuullaan toisiamme ja tarinoitamme sekä kahvitellaan.

Retket, juhlat ja kirkkopyhät  

 

  • Kehitysvammaisten kirkkopyhä Kaarinassa su 28.1. klo 10. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2. Ehtoollinen.  Sekä lopuksi kirkkokahvit. järj. Kaarinan kv.tuki, Kaarinan srk ja seurakuntien kehitysvammaistyö
  • Kirkko kaikille -Messu Paimion kirkossa su 11.3. Järj. kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola ja Paimion srk.
  • Kehitysvammaistyön Pääsiäiskirkko ja ehtoollinen ma 26.3. klo 9.30 Henrikin kirkossa.
  • Perinteiset maakuntakinkerit ke 11.4 Marttilassa. Tarkempia tietoja voi kysyä Tarjalta tai kehitysvammaisten papilta Pertti Arolalta  

Leirit 2018

  • Integraatioleiri  2.-4.2.2018  Sinapissa (tarkoitettu edellisvuoden 2017 rippikoululaisille) toteutetaan yhdessä Martinseurakunnan nuorisotyön kanssa. Puolet leiriläisistä on siis Martinseurakunnan nuoria. Ilmoittautuminen 18.1. mennessä Tarjalle.
  • Omaishoidon lapsiperheet 16.-18.3. Sinapissa. Tarkoitettu esnisij. kaarinalaisille perheille. Leiri järjestetään yhteistyössä Kaarinan srk:n diakoniatyön kanssa. Tiedustelut Kaarinan seurakunnan kautta: Anu Aarnivala p. 040-3417197
  • Kesällä tulossa lasten kesäleiri 29.6. - 1.7. Sinapissa. Leiristä annetaan tarkempia tietoja myöhemmin. Ilmoittautuminen on ajankohtaista maalis-huhtikuussa. Alla Ilmoittautumiskaavake, joka voit lähettää 30.4.2018 mennessä alla olevaan osoitteeseen tai sähköpostitse.
 
Yleinen leirille ilmoittautumislomake:Erityisleirihakemus

Palauta sähköpostitse tai postitse: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Diakoniakeskus/kehitysvammaistyö, Puutarhakatu 22, 20100 Turku

tai e-mail: tarja.muurinen@evl.fi

Ryhmä- ja vastaanottotoiminta

Toimintakeskuksissa on ryhmä- ja vastaanottotoimintaa noin kerran kuukaudessa.

Kaarinassa: Toimintakeskus Tiklissä on ryhmä keskuksen työntekijöille. Ryhmässä keskustellaan ja lauletaan eri teemoista. Lue lisää Tiklin verkkosivuilta.

Turussa: Katariinan, Orikedon, Pormestarin ja Toivolan toimintakeskuksissa on keskusteluryhmiä ja mahdollisuus henkilökohtaisiin tapaamisiin. Keskusteluajan voit varata omalta työohjaajaltasi.

Pienten ja kouluikäisten erityislasten perheet

Järjestämme keskustelumahdollisuuksia perheille tai vanhemmille aina tarpeen mukaan. Ole yhteydessä! Yhteistyökumppanimme tarjoavat erityislasten perheille:

  • Turun Seudun Omaishoitokeskus järjestää omaishoidon lapsiperheiden vertaistoimintaa.
  • Kehitysvammaisten tukiyhdistykset Turussa ja Kaarinassa http://turunkvtuki.net/ ja Kehitysvammaisten Tukiliitto tarjoavat perheille toimintaa ja antavat erityisperheitä koskevaa asiatietoa ja tukea.
  • Tulossa keväällä 2018: leiri Kaarinassa asuville omaishoidon lapsiperheille. Leiri järjestetään Kaarinan seurakunnan diakoniatyön kanssa yhteisesti. Tarkemmat tiedustelut leiristä Kaarinan seurakunnan diakoniatyöltä.

   

 

Ota yhteyttä

Tarja Muurinen
diakoniatyöntekijä