Oppilaitospapit

Ammatillisten oppilaitosten pappina toimii Atte ja Turun yliopistojen ja Yrkeshögskolan Novian pappeina toimivat Tiina ja Mia.

Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilaitospapit ovat mm. mukana opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, tekevät yhteistyötä oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat Turun yliopiston kampusalueella sijaitsevan Kampuskappelin toimintaa.

Samoin kuin kaikkien pappien, myös oppilaitospappien perustyöhön kuuluvat kirkolliset toimitukset: kasteet, rippikoulut, konfirmaatiot, häät, avioliiton siunaukset, hautaukset ja henkilökohtaiset keskustelut (sielunhoito).

Keskusteluapu on maksutonta, tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville ja se perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen.

Oppilaitospapit saat kiinni lähettämällä sähköpostia tai soittamalla. Vuoden 2018 alusta alkaen Tiinan ja Mian tavoittaa myös seuraavasti: tiistaisin Kårenilta klo 13 - 15, keskiviikkoisin Kampuskappelilta klo 13 - 15 ja torstaisin Discosta klo 12 - 14.

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia
Oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia
Oppilaitospappien lakana seurakuntien toimitalon seinällä

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte William Gibson: Burning Chrome (novellikokoelma cyberpunk-klassikkoja) Bart (Fiktiivinen hahmo, Dirk Gently's Holistic Detective Agency) Petrolicious (sivusto/youtube-kanava)
Tiina Italian tuntien alkaminen kesäyliopistossa Anni Kytömäen romaani Kultarinta kirjoittamisretriitti Rymättylässä
Mia Reformaatio 500 vuotta -juhlajumalanpalvelus Yhtä matkaa -tapahtuma Logomossa TYY:n 95. vuosijuhla