TOIVO-hanke luo uskoa auttaa vaikeissa tilanteissa

Suomessa maksuhäiriömerkintöjä on enemmän kuin koskaan ennen. Suomessa on puoli miljoonaa ihmistä, joilla laskut ja velat ovat päässeet ulosottoon asti. Ja yhä useampi kamppailee sillä rajalla, päätyvätkö velat ulosottoon.

TOIVO-hanke perustuu Turun alueen ammattilaisten kokemuksiin ja toiveisiin. TOIVO-hanke luo uskoa sosiaali- ja terveysalalla sekä diakoniatyössä työskentelevien mahdollisuuksiin auttaa asiakkaitaan talous- ja velkaongelmissa. Rohkaisee ottamaan puheeksi talousasioita ja puuttumaan talousongelmiin varhaisemmassa vaiheessa. TOIVOn myötä synnytetään verkosto, joka yhdessä ratkoo vaikeita kysymyksiä, vaikuttaa rakenteisiin ja vahvistaa ammattilaisten osaamista.

Ensimmäisen vuonna luodaan toivoa Turussa ja Kaarinassa. Toisena vuonna hankkeen kokemuksia viedään myös muualle Suomeen, ensisijaisesti Ouluun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle.

Hankkeen taustalla ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä Takuusäätiö

Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija, joka auttaa ihmisiä ottamaan oman taloutensa haltuun. Se tarjoaa neuvontaa, pienlainaa hankintoihin, ratkaisun velkojen yhdistämiseen sekä välineitä raha-asioiden hallintaan. Lisäksi Takuusäätiö vaikuttaa lainsäädäntöön ja muihin rakenteisiin, jotta ne tukisivat ihmisten itsenäistä taloudellista selviytymistä, hallittua luotonkäyttöä ja ehkäisisivät syviin velkakierteisiin ajautumista. Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö ja toimii pääasiassa Veikkauksen tuella. Lisää aiheesta: www.takuusaatio.fi

Lisätietoja hankkeesta saa:

Projektikoordinaattori Maria Rumpunen
puh. 050 5010 447
etunimi.sukunimi@takuusaatio.fi

Piirros: Mirkka Hietanen/Takuusäätiö
Piirros: Mirkka Hietanen/Takuusäätiö

Penno

Penno on verkossa toimiva sovellus. Kun kirjaat siihen menot ja tulot, Penno kertoo yhdellä silmäyksellä rahatilanteesi ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi – oli se arjen tasapainottaminen tai seuraavaan unelmaan säästäminen. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa pääset tutustumaan Pennoon.